ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

TESLA – Sweden Rock Festival 2014-06-05

tesla-srf2014-480
Tesla går på scenen 18:15 på Torsdagen och öppnar med “I Wanna Live” från 2008 års album Forever More. Det är någonting med det låttextens hopp om liv, Jeff Keiths leende och stämningen som gör att bandet startar spelningen med en stor gnista hopp (ska jag gnälla på något så får jag lite skämtsamt klaga på Keiths lite gräsliga val av skjorta).

Det känns utan tvekan som att Tesla är glada över att få spela på Sweden Rock. Det skämtas friskt bland bandmedlemmarna; både mot publiken och mellan varandra och Keith tackar leende publiken som kommit för att se bandet och hans scenspråk och rörelser är pigga och jag hade inte orkat röra mig ens hälften så mycket som den här mannen. Tredje låten in blir “Heaven’s trail (No way ut), en av hitlåtarna från bandets andra album: The Great Radio Controversy.


Resten av spelningen kommer att gå i ett liknande tecken, det är en helt vanlig scenshow med Teslas omslag till nya skivan Simplicity i bakgrunden, även detta skämtar Jeff Keith om efter att ha kört “Signs”. Bandet bjuder även på låten “MP3”, som är det första spåret på Simplicity – Rent spontant känns det som en liten känga till hur dagens musikindustri ser ut.

Om man som band har turnerat i snart 30 år så finns det en del material att välja mellan, Tesla har dessutom (med Simplicity) totalt tio studioalbum. Under spelningen på Sweden Rock bjuder bandet på en blandning av både gammalt och nytt, både Forever More, The Great Radio Controversy och “Mama’s fool” från Bust A Nut-albumet 1994 finns med. Debuten Mechanical Resonance är såklart också representerad genom bland annat “Gettin’ better” och “Modern Day Cowboy”. Det där med nytt material kan tas emot på olika sätt och rent spontant så känns det som att bandet trots den friska blandningen i setlisten har fokuserat på sina tidiga album – Föga förvånande.

För min del känns Sweden Rocks artister i år gladare än vanligt och Tesla var inget undantag. Det kändes som en perfekt eftermiddagsspelning att få bevittna innan kvällen skulle ta fart och bjuda på full rulle och freakshows.

Tesla
Rock Stage
Betyg: 7/10
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT