ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ROBIN BECK – Sweden Rock Festival 2014-06-05

robinbeck-srf-480
Robin Beck har en naturlig charm, karisma och utstrålning som åtminstone jag skulle ge min högra hand för att ha. När hon klockan 15.00 på Sweden Stage inleder med sin cover av Bonnie Tylers låt “If You Were A Woman (And I Was A Man)” så bevisar hon även att rösten håller än idag och resten av spelningen går i ett stämningsfullt tecken.

Vad som fascinerar mig mest är glädjen som Robin Beck visar på scenen och som sedan så lätt smittar av sig bland publiken. Tidigt in i spelningen dedikerar hon “The One” från The Great Escape till oss och det är genom att flirta och skämta som hon fångar vårat intresse. En stund ser det nästan ut som att solen ska spricka upp och till tonerna av ännu en cover, “Save Up All Your Tears” så dansar och sjunger vi med. Nästa låt är “That All Depends (On What You Do Tonight)” som ursprungligen är en duett med Joe Lynn Turner, men som idag sjöngs tillsammans med Robins make, James Christian från House of Lords. Även här leker hon runt på scenen och ser ut att ha roligt. Med “Tears In The Rain” så sänks tempot en aning, glädjen dämpas men det är fortfarande lika stämningsfullt bland publiken vid Sweden Stage.


Spelningen är en blandning av både gammalt och nytt material, “Wrecking Ball” från 2013 års Underneath är en av de nyare låtarna som spelas. Setlisten representerar Robin Becks utveckling sedan debuten med Sweet Talk 1979, där jag tycker att de senaste albumen har ett mer country/pop-inriktat sound. Inför “Catfight” dedikerar Robin låten till alla kvinnor som någon gång har blivit indragna i en kärlekstriangel mellan sig själva, en vän och pojkvän – Även här får hon publiken att skratta. Sedan kommer, enligt mig, spelningens höjdpunkt: “Hide your heart”. (Som barn var jag ett Bonnie Tyler-fan, så jag kan inte låta bli att omedvetet favorisera Becks covers på Bonnie Tylers låtar).

Men förutom Robin Beck själv så är det publikens allsång och dans som höjer nivån på spelningen ytterligare ett steg. Näst sist ut är hiten “First Time” som 1988 ingick i en Coca Cola-reklam, vilket hon uppmärksammar när hon skämtsamt lottar ut en Cola-flaska till en lycklig vinnare i publiken. Hon avslutar med “Follow you” från Underneath och dedikerar även denna till sina fans, en vacker avslutning av en vacker spelning från en vacker kvinna. Vad finns det egentligen att säga om Robin Beck idag? Hon är rockens wonderwoman.

Robin Beck
Sweden Stage
2014-06-05
Betyg: 8/10

16 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter