ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Toxic Rose – Indoor Summer, Hamburg 2022-09-04

Stockholmska sleaze-slynglarna i Toxic Rose debuterade 2010 med en självbetitlad EP. Våren 2018 såg första fullängdaren ”Total Tranqulity” dagens ljus och för ungefär ett år sedan släpptes uppföljaren ”In For The Kill” där bandet bl a samarbetat med Martin Sweet (Crashdïet). Låtar som ”World Of Confusion”, ”Blood On Blood”, ”A Song For The Weak” och ”Remedy” har gjort väsen av sig lite varstans i världen och nu är det Indoor Summers tur att stifta bekantskap med bandet.

Under ett Skräckfilmsinspirerat elektroniskt intro gör bandet entré, sminkade och från topp till tå draperade i nitar och läder. Undrar just vad Blackie Lawless tycker om Andy Lipstixx sylvassa nitsuspensoar?

Ljudbilden är inledningsvis rätt stökig, men lagom till tredje låten ”In For The Kill” har det rättat till sig en aning (eller är det jag som har vant mig?). I ”World Of Confusion” börjar publiken tända till litegrand. Bästa låten i mitt tycke är ”Blood On Blood” vars refräng påminner starkt om refrängen i Eclipse ”Blood Ememies”. Körerna sitter som en smäck och ljudet låter nu hyfsat skapligt överlag.

Tyvärr lyckas bandet inte upprätthålla momentum då både lead och körsång vacklar betänkligt därefter och gitarrspelet är lite småsvajigt på sina ställen. En rätt pajig detalj är att Andy Lipstixx försöker få publiken att dricka ”blod” ur en dödskalle, efter att han själv druckit ur densamma. Det känns som att Toxic Rose har lite svårt att bestämma sig. Imagen är lika delar Black Metal som W.A.S.P, medans musiken är Sleaze i den hårdare skolan. Framtiden får utvisa om och vad Stockholmarna bestämmer sig för.

Toxic Rose är:
Michael Sweet – Trummor
Andy Lipstixx – Sång
Tom Wouda – Gitarr
Johannes Sandberg – Bas

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER