LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Sorcerer – Sweden Rock Festival 2022-06-11

Svenska Sorcerer led tyvärr av att krocka med The Halo Effect då de spelade för en alldeles för liten publikskara i tältet. Eller så är det helt enkelt så illa, att det är så få som upptäckt detta kanonband. Deras melodiösa doom metal borde tilltala en hel del av festivalbesökarna. Det ska dock tilläggas att det anslöt fler ju längre spelningen pågick.

Redan i öppningslåten ”The Hammer of Witches” visar bandet var skåpet ska stå. Det är blytungt men samtidigt väldigt melodiöst. En låt som ”Sirens” tycker jag att de framförde sjukt bra idag. ”The Dark Tower of the Sorcerer” tillhörde också höjdpunkterna bland låtarna som spelades. Bandets ena gitarrist, Peter Hallgren, har festivalen till ära slitit av sin ena hälsena så han genomförde spelningen sittandes. Detta verkade dock inte hämma honom det minsta utan han klarade av det med bravur.


I sångaren Anders Engberg har bandet en enorm tillgång. Hans röst är som klippt och skuren för den här musikstilen. Då de spelade på lilla scenen i tältet blir det inte mycket till scenshow att skriva om. Kort sagt var det en stabil spelning av ett tight och bra band. Jag hoppas få se dem på festivalen snart igen och då på en större scen.

 

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT