LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Jean Beauvoir
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Jean Beauvoir – Sweden Rock Festival 2022-06-08

Världens mest kända blonda mohawk, Jean Beauvoir som under åttiotalet bodde en period i Stockholm, är tillbaka i Sverige efter i princip en hel livstid. Jean slog igenom som färgstark basist i ”The Plasmatics” 1980. Därefter har han samarbetat på drygt 240 album med legender som Ramones, KISS, Doro och Glenn Hughes för att bara nämna några. Över 40 miljoner sålda skivor och mängder med nomineringar och utmärkelser har det blivit under en drygt fyrtioårig karriär. Trots detta är Jean något av en doldis i Sverige där i stort sett bara inbitna melodic rock fantaster har koll på soloplattor och de egenfrontade banden ”Crown of Thorns” och ”Voodoo X”.

Setlistan vi bjuds på är i mångt och mycket ett tvärsnitt av Jeans drygt fyrtioåriga karriär med tonvikten förlagd till det glada åttiotalet där publikfriande KISS dängan ”Uh! All Nite” och Ramonesklassikern ”Pet Sematary” utgör självklara höjdpunkter. Här får jag minnesbilder som flashar förbi till när jag som femtonåring såg denna klassiska Stephen King skräckis på bio.


Naturligtvis får vi också solohiten ”Feel the heat” från klassiska Stallone rullen ”Cobra”, melankoliska Crown Of Thorns örhänget ”Dying For Love”, underbara ”Shocker”och adrenalinstinna avslutningsnumret ”I’m On Fire” (Voodoo X) innan det timslånga setet är till ända. Den absolut största behållningen är Jeans publikfrieri och skönt avslappnade mellansnack och den ständigt spexande trummisen Stet Howland (W.A.S.P, Metal Church m fl) gör också sitt till för att höja trivselnivån. Tyvärr
räcker dock inte Jeans röst alltid till för att göra låtarna rättvisa och den kletiga och intetsägande Crown Of Thorns balladen ”Standing On The Corner” hade vi kunnat vara utan.

Som musiknörd kan man ändå inte låta bli att imponeras av denna mans kreativitet, talang och bidrag till rockhistorien. Att både vara mångårig producent för Ramones och samtidigt polare med Paul Stanley är ju bara det legendariskt!

Annons:

Bäst: ”Uh! All Nite”, ”I’m On Fire”, ”Shocker” och ”Dying For Love”
Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT