ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: H.E.A.T – Trägårn, Göteborg, 2022-04-10

H.e.a.t blev i och med Erik Grönwalls tillträde i mitt tycke kanske Sveriges absolut bästa liveband. Jag har dock varit en stor fan av Kenny Leckremos röst ända sedan den självbetitlade skivdebuten 2008. Sist jag såg Kenny på scen med H.e.a.t var på Sweden Rock Festival efter släppet av andra albumet ”Freedom Rock” 2010. Det är tolv långa år sedan och frontmannen är nu tillbaks på allvar, inte bara i bandet, utan också med påfylld energi, större självförtroende och en deffad kropp.

Problemet bandet har ikväll ligger varken i musikalisk leverans eller i energikapital. Kenny är snarast övertaggad i sin iver att vara tillbaka och jag får känslan att han överkompenserar för att försöka bräcka Erik, snarare än att försöka vara sig själv många gånger under kvällen.


Eftersom det fortfarande är 2020 års album ”Heat II” som är aktuellt är det naturligt att bandet kör de populäraste låtarna därifrån. ”One by one” inleder och följs av ”Rock your body” som är en effektiv publikuppviglare. ”Dangerous Ground” är en stänkare som heter duga och ”Emergency” från fantastiska albumet ”Tearing Down The Walls” (2014) dammas av med hyfsat resultat.

Därefter tappar jag intresset en stund när tråkiga ”Redefined” tar vid. Lyckligtvis släpper bandet sargen ordentligt redan i efterföljande ”Straight for your heart” som, i alla fall mig veterligen, bandet aldrig framförde live med Erik (Rätta mig gärna om jag har fel här). Det är ju, kanske föga förvånande, låtarna som Kenny sjunger från de två första albumen, samt de två senaste singlarna där han inte behöver mäta sig mot Erik och får chansen att vara sig själv fullt ut, som också fungerar allra bäst.

Annons:

Med det sagt måste jag också ge ”credit where credit is due”, ”Come clean” funkar förvånansvärt bra med Kenny på sång och ”Living On The Run” låter löjligt bra ikväll. ”Beg Beg Beg” samt ”1000 Miles” är ALLTID crowdpleasers och ikväll är inget undantag, vilket ställ!

Innan kvällen är till ända bjuds vi också på de två senaste singlarna ”Back to the rhythm” och ”Nationwide”. Det är två starka låtar som höjer mina förväntningar rejält inför kommande albumet ”Force Majeure” som släpps i sommar.

Allt som allt genomför H.E.A.T en bra spelning, men jag kan för mitt liv inte fatta varför deras absolut bästa låt någonsin, ”Rise” inte spelas ikväll. Den finns ju i en finfin version med Kenny på sång och hade med stor sannolikhet utgjort en extraordinär final.

Bäst: Beg Beg Beg, Living On The Run, 1000 Miles, Straight For Your Heart, Come Clean, Rock Your Body
Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT