ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Voodookvartetten – Horse and Hound, Linköping, 2022-02-25

Jag ställer mig i kön av alla dem son säger ÄNTLIGEN livemusik igen även om många arrangörer och band gjort vad de kunnat trots restiktioner och rekommendationer. Ni är hjältar.

Jag har alltid gillat tanken på pubrock, hårt jobbande band som bjudit på musik till pinten, i det lilla formatet. Knallar in på trevliga Horse & Hound på Storgatan i centrala Linköping. Ett ställe som profilerat sig som en oas för den som gillar ädla drycker, vällagat pubkäk och i Linköping, bra musik av mestadels lokala band. Ett initativ man bara måste gilla och allra mest gillar jag Voodookvartetten som har medlemmar från hela länet. De sticker också ut från den vanliga trallen där man kör mycket standardlåtar genom att blanda in egna, utmärkta låtar och presentera andra låtar i finurliga versioner.


Bandets sångare och gitarrist Anders “Aje” Lindstrand pratsjunger med avspänd röst och har en spelstil som känns i sitt uttryckt ett mellanting av Jimmy Vaughan, Duke Robbilard och Billy Gibbons. Jazzackord med Texasjord under naglarna skulle man kunna säga.

Keyboardisten Mattias Björkman lirar orgel som en påtänd James Last som tagit en överdos av The Doors och med stark rytmkänsla. Han tillför bandet färg och finess med sitt flyhänta spel. Den utmärkta rytmsektionen består av följsamma trummisen Anders Björling som spelar på ett mycket minimalistiskt trumset och flyhänte basisten Torbjörn Fjeldgård.

Musiken gör ibland improviserade och långa utflykter men landar alltid på fötterna. Självklart nåtgot som skulle kunna vara helt vedervärdigt i fel händer men ett såpass spelskickligt och lyhört band som Voodookvartetten ror även den resan hem.

De är modiga och sticker ut från den lokala lunken som ligger som en hämmande och våt filt över all livemusik i landet där covers och uttjatade standardlåtar kan förstöra den trevligaste kväll – vem behöver ännu en version av “Sweet Home Alabama” liksom.

Jag applåderar samtidigt alla landets arrangörer som kör livemusik på sina pubar, klubbar och krogar. Det är ni som får landet att leva.

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link