ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

GOJIRA – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-09

GRF-Gojira-janne-mattsson-rocknytt

Datum: 2013-08-09
Plats: Getaway Rock Festival
Bäst: “Explosia”, -vilken sjujäkla start!
Sämst: Efter en konsert som denna finns det inget att klaga på.
Betyg: 9/10

Det ligger en viss oro i luften från undertecknads sida angående hur GOJIRAs tekniska och tillika känsliga ljudbild ska te sig i en blåsig utomhusfestivalmiljö. Men till skillnad mot förra året är samtliga ljudtekniker på hugget. Ljudet är så gott som perfekt redan vid det inledande “go” i det mäktiga öppningsnumret “Explosia”, från fjolårets “L’Enfant Sauvage”. Mario Duplantiers kaggar känns ända in i bröstkorgen, en känsla som man som svensk konsertbesökare inte direkt blivit rosad med under de senaste åren.


Segertåget är inlett och rullar vidare med “The Axe” och som det gör det! Den franska truppen fullkomligt kör över publiken och lämnar ingenting åt slumpen. Vartenda ljudmässigt hål eller andningspaus är täckt med något sorts ljud vilket gör att något som i princip kan liknas vid ett transtillstånd uppstår. Det är onekligen mycket som har hänt med bandet sedan jag senast såg dem med IN FLAMES och SONIC SYNDICATE i Stockholm 2008.

Annons:

På skiva kan Joe Duplantiers (sång & gitarr) röst ibland hamna i ett lite väl upprepande läge, men live blir nyanserna fler och det raspiga tonläget som han plockar fram (medvetet?) vid refrängerna passar allt som oftast perfekt.
I kontrast till Joes mer eleganta framtoning och förande på scen lever bandets andra gitarrist Christian Andreu om betydligt mer på sin sida men aldrig, aldrig att det tummar på kvalitén. När spelning nästan hunnit till sitt slut och esset i rockärmen, ” Oroborus”, plockas fram börjar till och med de ölindränkta bänkfyllona att headbanga som om det inte fanns någon morgondag. Mäktigt är bara förnamnet och festivalens mäktigaste är utan tvekan GOJIRA.

Foto: Janne Mattsson – Rocknytt

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT