ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

THE UNGUIDED – Liverecension från Skogsröjet, 2013-07-27

theunguided-skogsrojet-sebastian-nr-rocknytt
Datum: 2013-07-27
Scen: Rockklassiker Stage, Skogsröjet
Längd: 30 minuter
Bäst: Richard Schill är en jävel på trummor!
Sämst: Att tvivel om hur mycket av musiken som är live uppstår.

Det var en förvånansvärt stor publik, förmodligen såg en stor del av den sitt första band för dagen, som mötte THE UNGUIDED när de klev på den soldränkta scenen. Precis som Richard Sjunnesson (sång) senare sa under konserten känns festivaldöden avlägsen. Även om det inte var en så stor publik som de möttes av, lät de i alla fall som en och det tackade vi alla för.


Lät gjorde också musiken, lite för bra för att vara sant faktiskt, och stundtals kretsade min och kompisens diskussion kring faktumet att vi båda trodde att säkerligen hälften av musiken låg på tape. De få gångerna vi övertygades om att gitarrerna inte gjordde det var när Roland Johansson solade till det och visade prov på riktigt god fingerakrobatik som tyvärr kom ganska mycket i skymundan av rätt så många sura toner. En illa stämd gitarr, kanske?

Lyckligtvis övertygade dock både Richard och Rolands sång ordentligt till skillnad mot giget på Rockstad Falun förra året. De båda muskelpaketen både lät tuffare och snyggare än tidigare och med gemensamt och enormt stort självförtroende var publikfavoriterna ‘Green Eyed Demon’ och ‘Phoenix Down’ en fröjd för öronen!

Foto: Sebastian Norling Rauhala @ Rocknytt.net

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter