ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

RAMMSTEIN – Liverecension från Bråvalla, 2013-06-27

rammstein-bråvalla

Band: Rammstein
Scen: Blue Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-27
Betyg: 9/10

RAMMSTEIN har aldrig varit ett särskilt subtilt band (förutom texterna, som är studier i svart humor). Tack och lov för det, de hade i sådana fall varit ett tråkigt band.


Det sparas bokstavligt talat inte på krutet när det gäller sceneffekterna. Pyrot i introt eldar på den månghövdade publiken innan den reslige frontmannen Till Lindemann skrider in, klädd i läderbyxor och rosa päls. Inledningsvis så svajar sången i första låten ‘Ich Tu Dir Weh’, men på efterföljande ‘Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen?’ kommer hans mullrande stämma till sin rätt.

Som tidigare nämnt är det ingen slösad slant på effekterna; rökkanoner i ‘Keine Lust’, brinnande mickstativ i ‘Asche Zu Asche’, medlemmarnas eldsprutande mössor i ‘Feuer Frei!’, en brinnande stuntman i ‘Benzin’…och då har vi inte ens börjat nämna keyboardisten Christian “Flake” Lorenz rullband och det simulerade analsexet i ‘Buch Dich’.

Showen och bandet är synkat med militärisk precision och hitsen matas ut till den jublande publiken; ‘Du Hast’ (där bandet låter publiken ta första versen och som bli konsertens enda publikkontakt av bandet), ‘Ich Will’, ‘Du Riechst So Gut’, ‘Sonne’…nej, nog tjatat om självklarheter! Ni som inte såg RAMMSTEIN på Bråvalla Festival i år, missade helt klart en show av Guds nåde.

Foto: Annicka Nilsson @ Rocknytt.net

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link