ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Hardcore Superstar, Hasse på sjökanten, Jönköping, 2021-08-27

Som HCSS sångare och energiske sångare Jocke Berg längtat tillbaka till scenen efter ett och ett halvt års ofrivillig paus. Ja, ni vet alla varför.
Hela bandet är supertaggat, publiken är supertaggad och det är lapp på luckan. Självklart är bandets superfan Dany Thunder på plats och kan därmed lägga till ytterligare ett gig med HCSS till det redan hundratals han sett. Snacka om att vara dedikerad.

En spelning med Göteborgskvartetten är mera av ett väckelsemöte än en spelning och det handlar om att visa sin kärlek till rockmusiken än att befästa nån cool image. Jocke Berg är översteprästen som likt Al Green leder sitt tabernakel i Memphis, trummisen Adde Moon är kapellmästaren som håller tempo och piskar på de andra till stordåd, Martin Sandvik, basmonstret som dagen till ära passade på att fylla 50 år, är stadigare än bron över Göta älv, gitarristen Vic Zino är bandets Zlatan med sina trollkonster på gitarren.


På grund av restriktioner ska publiken sitta ner vilket går jättebra i dryga tre minuter sedan blir det omöjligt att inte ryckas med vilket får det kravallutrustade vakterna att ge upp och allt var, nästan, som vanligt på en konsert med dans och skrål. Jag älskade varje minut av det…

Har jag inte sagt det förut så säger jag det nu – Hardcore Superstar är Sveriges bästa liveband. Punkt. Slut.

319 Shares
Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter