VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
krönika rocknytt

KRÖNIKA: Om kriget kommer

Jag inser redan direkt jag plitat ner rubriken att den är fel, kriget är ju redan här. Krig är skit, hårdrock är kärlek är min egentliga åsikt och även om jag ger blanka fan i Putin och hans anhang så drabbar det våra systrar och bröder i öst. Där måste vi visa medmänsklighet och kärlek.

Så fort det blir kaos, krig och otyg ska musiker, artister och andra som egentligen inte har den minsta koll på läget utlala sig. Det är var människas rättighet men handling talar alltid högre än ord.


Jag anser att man som artist inte har något politiskt ansvar att bojkotta ditt och datt. Det spelar ingen roll hur mycket jag älskar Ted Nugent, Rage Against The Mache, Refused eller Pantera, det är musiken jag gillar. Inte de åsikter deras medlemmar har i politiska frågor. Jag kan läsa och tänka själv. Det är så enkelt.

Allas vår favoritdalmas Peter Tägtgren var över i Ryssland och spelade, när du läser detta är han åter på svensk mark, välbehållen.
Han fick frågan tidigare i veckan om att spela i Ryssland eller inte, Han menade att han inte är politiker och att hans publik inte är det heller utan de var där för att spela för sin publik. En inställning man lätt kan dela.

Annons:

Det blev ett jävla liv när Queen lirade i Sydafrika 1984 trots att FN hade en kulturbojkott mot landet. Var det rätt eller fel?
Då hade jag min åsikt klar. Numera vet jag inte om det var rätt eller fel däremot vet jag att rasism är fullkomligt åt helvete.

Det är lite samma här och med Ryssland. Bör band spela i Ryssland? Det ryska folket och hårdrockarna har inte gjort nåt och Putin är en despot med Peter den store – komplex. Vi kan inte hålla oss neutrala i frågan om att ett större och mera vapenstarkt land ger sig på ett mindre. Tänker man till lite och minns historielektionerna i skolan inser man att det här har hänt förut och att nu ser det ut att hända igen. Det är enormt skrämmande och bara sorgligt.

Just nu är det inte läge att spela i Ryssland eller Ukraina men så fort det är fred igen tycker jag att man bör åka dit och sprida kärlek och förståelse.
Det är min ståndpunkt i fråga.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT