VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Lizette-bugar-GK

LIZETTE &: Rockbjörnen skulle förändra allt

 Lizette-bugar-GK

Lizette & är nominerade som årets genombrott i Rockbjörnen. Rocknytts Sven Mörén växlade några ord med bandet inför deras spelning på Pub Anchor i Stockholm den 16 augusti.


Det har hänt mycket sedan plattan kom ut under vårkanten, och nu är ni nominerade till en ”Rockbjörn” i kategorin ”Årets genombrott”. Hur skulle ”Lizette &´s” framtid förändras om ni skulle knipa pokalen
.


Lizette: Det skulle förändra allt. Helt plötsligt så vet alla vilka vi är vilket betyder en helt annan spelplan än den vi har idag. Och vilken jävla grej för alla som varit med och hjälpt till! För det är inte bara vi i bandet som ligger bakom den här händelsen.

Alex: Det är knappt att det är vårat pris.

Lizette: Det är det inte!

Alex: Det är ”Rocknytt”, våran pr-agent, management, och alla fans som röstat på oss. Har ni märkt hysterin kring det hela? Det är inte bara ”Facebook” det händer på utan även telefonerna går varma, vi får sms och det mejlas för glatta livet. Det är helt galet med andra ord.

Tomas: Vi har två tävlingar som ligger ute där man kan vinna Signerade böcker och tavlor om man röstar på oss.

Lizette: När det gäller tavlan så är det våran fantastiska fotograf ”Sofia Lundberg” som ligger bakom det hela, en person som varit ovärderlig för bandet och dess karriär, och det känns extra stort att det är hon som ligger bakom tavlan då hon vunnit en stor och lång kamp mot ”Cancern” vilket visar vilken otrolig fighter hon är. Vi är ovärderligt stolta att få ha med henne vid vår sida.

Alex: Man kan inte sticka under stolen med att det här är något riktigt stort som alla rockmusiker drömmer om men knappt inte vågar hoppas på att få vara med om. Nu har vi tagit oss så långt som till att bli nominerade vilket bara det i sig är en stor framgång då det skett utan att bandet har ansträngt sig för att bli nominerade och då känns det än mer ofattbart och glädjande att få vara med om detta. Sedan får vi inte bli allt för besvikna om vi inte kammar hem priset. Med tanke på att vi och alla som är engagerade kring bandet verkligen är så indie som det bara kan bli känns det extra stort att ha kommit så långt som vi har gjort. Men sedan kan vi inte sticka under stolen med att vi vill löpa hela linan ut. Man är med för att vinna och ingenting annat.

Sven Möréns ord:

Imorgon kan det ske det som många trodde inte kunde ske. ”Lizette &” kan kamma hem ”Rockbjörnen” i kategorin ”Årets Genombrott” och för många skulle detta ses som ett under om så skedde. Att ett band på ”indie-nivå” med ett självdrivande skivbolag överhuvudtaget blivit nominerat är ur många ögon något som näst intill ska vara omöjligt. Men för de som levt nära bandet, och då tänker jag framför allt på deras unika supporter-skara som följer nämnda band land och rike runt, så tror jag att det innerst inne inte kommer som en allt för stor överraskning då de själva är mer än väl medvetna om bandets unikum. Frågan är bara, vad är nämnda bands unikum?

Själv kan jag bara dra mina personliga slutsatser och utgå från mina egna erfarenheter gentemot ”Lizette &” som jag samlat på mig under det gångna halvåret som jag levt nära nämnda band. Och den huvudsakliga anledningen handlar om bandets obestridliga frontperson, ”Lizette Von Panajott” som skriver, producerar, arrangerar och mixar bandets plattor helt på egen hand. Men där många i hennes sits endast ser till sitt eget skapande och bildar en ombytlig aura över de övriga medlemmarnas hjässa, så har ”Lizette” lagt all focus på bandet som en enhetlig konstform, där även fans och alla som jobbar kring bandet känner sig som en del utav hennes skapande och där av den allt mer ständigt växande skara utav fans som tillströmmar från landets alla hörn och kanter, där förra veckans spelning på rockklubben ”Anchor” blev till ett prakt exempel då det kom folk från Sundsvall och Skellefteå för nämnda klubbspelning. Ser man till hennes poetiska sida så handla texterna mycket om svåra livssituationer som, svek, bristande självkänsla och rent generellt om människans små konstiga egensinnigheter som gör att livet blir till en enda lång berg och dalbana. Men där många andra industrirock-band endast gräver sig allt djupare ner i sin hunger på att varna och kritisera om livets fadäser, så blir istället ”Lizettes” texter mer en hyllning till denna saliga röra som inhyser livet och människans komplexa natur, och detta är något som genomsyrar bandets liveframträdanden väldigt starkt, och där av det breda åldespektra som inhyser nämnda bands fanskara.

Imorgon smäller det. Imorgon ska fansen och vi på ”Rocknytt-redaktionen” med all vår kraft hjälpa till att bära fram ”Lizette &” till prispallen. Ett pris som förutsätter att den berömda björnen hamnar i nämnda bands famn, kommer att märka tydliga spår i en bransch där allt handlar om pengar och media.

Gör nu ett slag för Rockmusiken och rösta fram våra vänner i Lizette & som Årets Genombrott i Rockbjörnen!
Rösta via länken nedan.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article12709037.ab

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter