VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Spiral Skies

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2018”. Nästa band ut är Spiral Skies där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets sångerska Frida Eurenius och deras gitarrist Dan Svanljung.

Spiral Skies från Stockholm anser sig kunna beskrivas som “On other Planets kinda Rock”. Eller kanske något mer precis som tung, vintage-psykedelisk rock modell Jefferson Airplane, The Devil’s Blood och Curved Air. Både bandets liveframträdanden och ep:n “A queendom to come” (inspelad live i replokalen) har fått mycket beröm och i maj släpps debutalbumet “Blues for a dying planet”.


Ni ska nu få uppträda på Sveriges största hårdrocksfestival. Vad betyder det för er?

– Det är givetvis väldigt roligt och lite av en dröm som besannas att få spela på SRF. Kan man säga att vi är förband till Iron Maiden, vi spelar ju samma dag!? Haha… Det blir en häftig upplevelse. Sen är det ju extra kul att få spela på en lite större scen än vad vi är vana vid, förklarar Frida Eurenius.

Dan Svanljung fyller i:

– För ett relativt nytt band som oss, med debutplattan alldeles purfärsk – och en vinyl som är lagom på ingång till SRF är det ju guld att få visa vad vi går för på en av Sveriges fetaste festivaler.

För de som inte har hört Spiral Skies tidigare, hur skulle ni beskriva er musik?

– Musiken beskrivs närmst som “On other Planet´s kinda Rock”. En mindre abstrakt beskrivning är att vi spelar 70-tals rock med en dos av doom och folk. Men andra som lyssnar på oss drar ofta paralleller till band som Jefferson Airplane, The Devil´s Blood, Blood Ceremony och Curved Air, förklarar Frida.

Hur kom ni på idén att maskera er på scenen?

Frida förklarar:

– Maskerna har varit med oss sedan vår första liveshow. Vi vill – både då och nu – skapa en form av stämning inte bara genom det musikaliska, utan även via det visuella. Vi är ett rätt kreativt gäng och har mycket idéer kring det mesta som rör Spiral Skies.

Hur arbetar ni för att ge publiken en bra liveupplevelse?

– Oavsett storlek på gig så ger vi alltid full gas. Kärleken som vi själva känner till musiken och att spela den hoppas vi smittar av sig, och att någon i publiken känner “wow,  –   satan i gatan”, förklarar Dan.

Det kommer att uppträda en hel del band under festivalens gång. Varför ska man se just Spiral Skies?

– Med våra musikaliskt olika bakgrunder har vi tillsammans skapat ett eget sound. Bara det är en anledning i sig att se oss, svarar Dan.Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Spiral Skies 5

– Är man dessutom nyfiken på ny musik så är det ju givet att kolla in oss. Sen tror jag att man blir på ganska bra humör av att titta och lyssna på Spiral Skies. Haha, inflikar Frida.

Avslutningsvis, finns det något band som ni själva inte tänker missa under festivalen?

– Iron Maiden är givet. Lineupen i år är för jäkla bra. Det är som ett fyra dagars långt födelsekalas, svarar Dan.

– Jag har alltid velat se Uriah Heep och Coven. Det blir skoj. Sen är jag nyfiken på Anette Olzons The Dark Element. Focus och Nazareth är också givet. Ozzy kommer nog att ha somnat. Det hade jag också, haha. Det är skönt att vi spelar på eftermiddagen, ger Frida som svar.

SPIRAL SKIES UPPTRÄDER PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 7 JUNI, 15.10

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link