VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Intervju med Josh Rand i Stone Sour: Ny platta tidigast 2021

23 Shares

Sweden Rock är över för i år och man har hunnit komma hem och ska försöka smälta alla intryck som varit precis lika många som vanligt. Rocknytt har gjort en intervjuserie inför festivalen men alla band kommer inte till tals av olika anledningar. Därför är det då skönt att det finns en plan B och det är att helt sonika boka ett möte på plats. Därför är det speciellt när jag blir lotsad till backstageområdet vid Festival Stage för att få träffa Josh Rand som är gitarrist i Stone Sour.

Bandet bildades redan 1992 och årets spelning är deras andra på Sveriges största hårdrocksfestival. Jag börjar med att hälsa Josh välkommen tillbaka till Sweden Rock.


-Tack så jättemycket.

Kommer ni hit med några förväntningar?

-Egentligen inte. Vi är inställda på att ge det absolut bästa vi har på scenen och vi har verkligen vädret med oss (vädret var fantastiskt alla fyra dagarna). Dessutom är det så förbannat kul att få spela på samma festival som legendarerna som agerar headline detta år.

Ni har spelat en gång tidigare på Sweden Rock. Har du några speciella minnen från den spelningen?

-Nej faktiskt inte. Det jag minns är att vi var väldigt kort tid i Sverige vid det tillfället. Vi flög in, spelade och flög ut i princip och det gjorde att jag hade inte tid att se några band heller. I år däremot så är vi kvar under kvällen så det ska bli coolt att få se Ozzy Osbourne. Det är oerhört trevligt att få se dessa stora artister och göra det från ett fanperspektiv. Tyvärr så får jag ingen chans att se Iron Maiden så därför hoppas jag att de kommer att turnera i Usa efter det att de är klara med Europa.

Corey Taylor är även sångare i Slipknot. Vilket band är hans första prioritet av Stone Sour och Slipknot?

-Båda skulle jag tro. Egentligen är detta en fråga som han själv ska svara på men jag har känt Corey i så många år nu så jag vet att han är 100% dedikerad till Stone Sour när vi släpper plattor och turnerar. Detsamma gäller Slipknot och även fast han är med Stone Sour i Europa nu så jobbar han även med nytt material till Slipknot och vice versa. Han är helt enkelt en arbetsnarkoman som måste jobba hela tiden.

Hur ser den närmaste framtiden ut för Stone Sour?

-Vi kommer att vara kvar i Europa i ungefär en månad till innan vi vänder hem till Usa. Nästa månad kommer också en Deluxe-version av vår självbetitlade platta. Den blir remastrad och bonusspår kommer att finnas.

Ny platta då?

-Jag skulle tippa på tidigast 2021 eftersom Corey kommer att börja fokusera på nästa platta med Slipknot när vår turné är avklarad.

Hur känns det?

-I början var det oerhört frustrerande men allt eftersom åren gått så känns det skönt. Med det här upplägget så behöver vi inte stressa fram något utan när Corey är klar med sina åtaganden med Slipknot så är det dags för Stone Sour att spela in ny musik. När vi haft dessa avbrott så blir det även en väldigt positiv känsla när vi träffas igen. Det blir som att starta om från början igen.

Jim Root var gitarrist i Stone Sour mellan 2001-2013. Varför lämnade han bandet?

-Det var ett beslut som vi tog tillsammans med Jim. Bandet behövde den förändringen för Jim kunde inte hantera att vara med i både Slipknot och Stone Sour som Corey. Båda parter var nöjda med detta och Jim kunde äntligen få njuta av livet han också. Hur det än är så tar det på en att vara med i två band samtidigt. Det blir oerhört intensivt för du har ingen ledig tid.

Okej Josh. Jag tackar dig för din tid och önskar lycka till i kväll.

-Tack så mycket och tack för att ni ville prata med mig.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter