VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Skeleton Birth

Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017” fortsätter och nästa band ut är Skeleton Birth där Ron Dahlgren fick ställa några frågor till basisten Jan Lindberg.

Thrasharna Skeleton Birth från norrländska Boden bildades 2009 av Morgan Frööjd (sång, gitarr) som just återvänt efter militärtjänstgöring i Afghanistan. Hans upplevelser av detta ligger till grunden både för Skeleton Births texter och intensiteten i den snabba och hårda musiken. Albumet “War diary” släpptes 2014 och 2016 gjorde Skeleton Birth succé som förband på hela Raubtiers Sverigeturné. I nuläget jobbar bandet på sitt andra album.

Ni gör er Sweden Rock-debut. Hur är känslan och vad betyder egentligen en spelning på Sweden Rock för er?
– Känslan inför SRF är bra. Vi har satt ihop vårt set av låtar och har repat så sent som idag. En spelning på Sweden Rock är nog vad varje svenskt metallband drömmer om. Så det är klart att den betyder jättemycket för oss.

För den som inte känner till Skeleton Birth, skulle ni kunna presentera er och er musik?
– Skeleton Birth har existerat som band i cirka sju år. Först med ett annat namn innan vi bytte till Skeleton Birth 2014. Morgan Frööjd (sång/gitarr) och Erik Forsgren (trummor) drog igång, sedan kom ytterligare en gitarrist med och jag, Janne Lindberg (bas). Vi har bytt andregitarrist några gånger, men har kört på som trio ett bra tag nu. Vi spelade in vårt debutalbum “War Diary” som kom ut i december 2014. Vi har gjort en Sverigeturné som förband till Raubtier våren 2016. Nu i mars 2017 släppte vi en ny singel på Spotify som heter Bridges of Berlin. Vi spelar snabb thrash metal, influerade av band från 80-talet, men även av lite nyare element. Så jag skulle vilja säga att vi har ett ganska eget sound.

Planer närmsta tiden? Skriver ni nytt?
– Vi jobbar på låtmaterial till en uppföljare till War Diary. Förhoppningsvis kan vi börja spela in kommande vinter.

Vilken skiva av vilket band skulle ni själva helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Personligen är jag väldigt svag för Fates Warning och deras “Awaken the Guardian”. Den hade jag gärna sett framföras live med den sättningen. Men jag har iaf skivan/DVD´n från reunion-giget.

Vilka band missar ni själva inte på festivalen?
– Bra spelningar som jag och resten av Skeleton Birth gärna vill se på året Sweden Rock Festival är Metal Church, Fates Warning, Saxon, Primal Fear, Running Wild (och Iced Earth om vi hinner efter vårt eget gig). Sedan är det ju alltid kul att se headliners som Aerosmith, Scorpions och In Flames.

Till sist, varför bör man som besökare gå och se Skeleton Birth på SRF?
– Missa inte Skeleton Birth på SRF 2017. Vi utlovar stenhård thrash och bra headbanging-musik helt enkelt.

SKELETON BIRTH SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 8 JUNI, 12:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria,  Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER