VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Intervju med Alex Beyrodt i Primal Fear: “Självklart påverkas man av det som händer i Europa”

6 Shares

Ungefär en timme innan spelningen med Primal Fear på årets Sweden Rock får jag och vår fotograf Martin Pavicic komma backstage. Eftersom bandet soundcheckar så får vi vänta en stund men efter cirka en halvtimme får jag sätta mig ner och prata med en av bandets tre gitarrister, nämligen Alex Beyrodt.

Välkommen till Sverige Alex.


-Tack så mycket. Det är trevligt att vara här.

Vad kan publiken på Sweden Rock förvänta sig av er spelning?

-Vi kommer att bjuda på en solid Heavy Metal show. Vi gjorde 120 spelningar förra året så vi är en väloljad maskin just nu.

Om du jämför Sweden Rock med Wacken så undrar jag vilken som är den största skillnaden?

-För mig blir det lite svårt att jämföra eftersom detta är första gången jag spelar på Sweden Rock. Men av det jag sett så här långt så är det väldigt bra organiserat och tidsmässigt är det inga problem alls. Jag kan bara säga goda saker om denna festival men det är som sagt svårt att jämföra eftersom jag varit här så kort tid.

Ni spelar först på Rock Stage denna fredag och hur ser du på det faktum att ni spelar så tidigt?

-Det är naturligtvis bättre att spela senare på kvällen för då kan man använda sig av en riktig ljusshow. Det är alltid tufft att spela så tidigt också eftersom det är skillnad på publiken också. Men detta är inget nytt för oss och många band råkar ut för just detta. Vi gillar läget och gör det bästa av situationen även om vi hellre skulle spela senare. Det är som det är helt enkelt.

Situationen i Europa har varit bekvämare om man säger så. Hur ser du på det hela?

-Självklart blir man påverkad. Hur kan man inte bli det? Det här påverkar alla mer eller mindre. Tyvärr så blåser media upp det hela på ett sätt som gör att människor blir rädda. De söker mer sensationer än att pyssla med seriös journalistik. Statistiskt sett så dog fler människor på grund av terror under 70-talet och eftersom media inte längre ger oss någon bakgrund kring händelserna så blir det ett stort problem.

När det gäller sociala medier i allmänhet och facebook i synnerhet så blir jag mållös att det finns så mycket hat, ilska och rädsla. Och ingen bryr sig om var informationen man länkar kommer ifrån heller. Jag brukar tänka som så att säljer ett land (tex Tyskland) vapen till andra länder så får man också räkna med att det i slutändan kommer att fly människor från det landet.

Men i slutändan så måste det till starkare migrationsprogram. Något som ska vara obligatoriskt är att personen som flyr ska lära sig språket i det land han/hon flyr till. Det gör saker så mycket lättare med integration och man får snabbare ut dessa männniskor i ett socialt liv.

Finns det något du som musiker kan göra mer konkret för människor som flyr?

-Som enskild musiker är det inte mycket jag kan göra för att förbättra deras livssituation förutom att göra så bra ifrån mig på de scener jag står på. Kan jag få människor att skratta och må gott så är jag nöjd. En kille som Bono gör oerhört bra saker för människor i nöd och det beror på att han skapat en plattform att stå på för att kunna göra det.

[media-credit name=”Foto: Martin Pavicic” align=”aligncenter” width=”550″]Intervju med Alex Beyrodt i Primal Fear: "Självklart påverkas man av det som händer i Europa" 1[/media-credit]

Om vi ser in i framtiden då. Hur ser det ut för Primal Fear inom den närmaste framtiden?

-2017 är ett år då vi fokuserar på festivaler. Vi går sedan in i studion för att spela in en ny platta som kommer att släppas under 2018.

Okej Alex. Jag har en fråga kvar och eftersom du är gitarrist så undrar jag om du har något favoritriff inom hårdrocken?

-Det får bli ”Heart Of A Lion” med Racer X. Det riffet gillar jag väldigt mycket.

Då tackar jag för att jag fick uppta din tid och lycka till nu med dagens spelning och även Primal Fears framtid.

-Tack själv. Jag hoppas vi ses snart igen.

Primal Fear – Sweden Rock Festival 2017

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter