VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
kee-man-hawk-foto-Mattias Thuvander484

Kee Man Hawk om sin SRF-debut

kee-man-hawk-foto-Mattias Thuvander484

Strax efter att Kee Man Hawk gjorde debut på Sweden Rock Festival fick jag chansen att växla några ord med bandets basist Stefan Westerlund.

Stefan, hur var det nu att göra debut på Sweden Rock Festival och att till råga på allt vara det allra första bandet ut?
Det var helt sjukt! Som amatörmusiker tror man knappt att det är sant att få spela här. Det är verkligen en gigantisk utmaning att få vara med över huvud taget. Dessutom spelades hela spelningen in, vilket är extra roligt.
Vad tyckte du om publiken?
Det var otroligt. Jag trodde att de skulle stå 50 Salabor längst fram men det kom ju riktigt mycket folk. Sen var man ju rädd att alla skulle gå efter fem minuter haha, men det kom fler istället!
Det här var bara ert andra gig, kan du berätta lite om ert första?
Vi spelade på Rockland Sala i lördags i samband med vårt skivsläpp, som förband åt Dan Baird. Jag är även inblandad i Rockland i vanliga fall, och vi var tvungna att ha åtminstone en spelning innan SRF… 
Hur har ni annars förberett er?
Vi har stått i studion och nött alla låtar. Det är faktiskt enbart på grund av den här spelningen som bandet finns! Jocke och Håkan har spelat ihop sen tidigare och spelade in videon till Delta DC. De kände Martin och så kom han med och lade trummorna. Jag kom in ännu senare och sen började vi repa. 
Ni släppte ju ert debutalbum i lördags. Hur känns de att plötsligt bli bedömd och recenserad för det ni gör?
Det här är ju något vi gör för vår egen skull, och sen ska plötsligt andra bedöma vad vi har gjort. Det är lite konstigt, men det viktigaste är faktiskt att man är nöjd själv. Om vi bara spelade för att bli populära hade vi inte spelat den här typen av musik. Vi gör det inte för att tillfredsställa någon annan utan för att vi tycker om att spela.
Kommer ni att titta på några andra band nu på festivalen?
Ja jag kommer att vara kvar ända till söndag men de andra åker hem tidigare. De band som jag helst vill se är nog Spike´s Free House och Quireboys. Jag ska se Five Finger Death Punsch också. Dom är riktigt tunga. 
Vad har Kee Man Hawk för framtidsplaner?


          Vi har faktiskt inga planer just nu. Det som är roligast är att sitta och jamma, och vi har en del idéer så det kommer säkert en skiva inom det närmaste året.
Har ni några spelningar inbokade?
Vi har fått flera förfrågningar men har tackat nej, så vi har inte en enda spelning inbokad. Vi känner att om vi ska åka runt och spela så måste vi få något för det också. Vi spelar inte bara för sakens skull. Sen vill man ju att det ska komma mycket folk också. 
Det kommer det nog att göra efter idag! Tack så mycket för en trevlig pratstund och för en bra spelning!

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter