VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
kee-man-hawk-foto-Mattias Thuvander484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med KEE MAN HAWK

128 Shares

kee-man-hawk-foto-Mattias Thuvander484
Med 43 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är Kee Man Hawk. Rocknytts Lisa Willman fick chansen att ställa lite frågor till bandets trummis Martin Vangbo.

Årets wild card i Sweden Rock Festivals bandtävling gick till Salabandet Kee Man Hawk, som knappast kan få en bättre start på karriären. Bandet, som bara har spelat tillsammans sedan 2014, består av Jocke Eriksson (sång), Håkan Englund (gitarr), Martin Vangbo (trummor) och Stefan Westerlund (bas). De spelar en rak, bluesig rock´n´roll som de själva kallar grep-rock. Den kritikerrosade debutsingeln Delta DC har redan tagit sig in på Hit-tracks Top 100-lista, och snart väntas deras första fullängdare Heading For the Sun.


Jag vill börja med att gratulera er till ert wild card! Hur kändes det att bli uttagen att få spela på Sweden Rock Festival, och vad har ni för förväntningar?
– Tack! Det var en stor ära att bli uttagna som wild card av Sweden Rocks festivalledning, och vi tror att vår utan-krångel-rock´n´roll kommer att landa som en kall öl i händerna på en pojkspoling. Vi hoppas på kanonväder, en festsugen publik och att bluesgudarna ler i sin himmel.

Ni har själva beskrivit er musik som grep-rock. En intressant beskrivning. Skulle ni vilja utveckla det lite grann?
– Haha, alla ska ju tillhöra ett unikt fack, och Grep Metal är väl passande för enkel bonnrock?

Kan ni berätta lite mer om er själva och vad ni har gjort tidigare? När man hör Kee Man Hawk låter det som att ni aldrig har gjort annat.
– Kee Man Hawk är helt nytt. Vi satte ihop bandet 2014, spelade in några låtar och gjorde video på en av dem (Delta DC). Plötsligt hade vi förfrågningar från flera håll, och vips även spelning på SRF. Så i januari 2015 gick vi in i studion och spelade in ett gäng låtar för en fullängdsplatta. Då hade vi ännu inte stått i en replokal tillsammans, helt seriöst alltså. Haha! Så vi gjorde faktiskt vårt första rep för en månad sedan, och ligger nu i för att hitta känslan och de rätta vibbarna. Men det är så jäkla kul med de här killarna. Vi har alltid känt varandra, men aldrig haft band ihop. Eller, Hawkan och Joe har lirat ihop en hel del genom åren, och förra året hade de lite låtidéer som de bad mig lägga trummor på, och på den vägen är det. Stewie kom med på bas och kompletterar det hela så jäkla bra. Det är verkligen inte någon nu-ska-vi-visa-vad-vi-går-för-musik, utan mer, typ, hitta roten till svänget.

Er singel Delta DC har blivit väldigt uppskattad, med all rätta. Den svänger som attan! Vad har ni för förväntningar på ert kommande skivsläpp, Heading For the Sun?
– Tack för att du säger det, för det är som sagt svänget vi letar efter. Heading For the Sun innehåller 11 låtar, som vi hoppas kommer att tilltala alla som gillar glad upptempo-rock´n´roll. Det är mycket bluesbaserad 70-talsrock med influenser från de vanliga hjältarna som Zeppelin, Aerosmith, ZZ Top, Mountain, AC/DC m.fl. Vi har släppt några teasers på youtube, men har ännu inte presenterat titelspåret och en låt som heter Party And Die. Två riktigt starka låtar som jag hoppas kommer att gå varma!

När kommer det ut? Jag gissar att ni kommer att släppa det både på CD och vinyl?
– Den kommer som en snygg digi-pack i maj, och lite senare som vinyl.

Slutligen, ni har ju fått äran att inleda hela festivalen. Hur kommer ni att förbereda er inför detta?
– Ja, det är faktiskt skithäftigt. Folk kommer dit glada, pigga och sugna på rock´n´roll. Kan inte bli bättre. Vi har ju som sagt precis haft vårt första rep någonsin, så vi ska testa låtarna 29 maj som förband åt Dan Baird (Georgia Satellites) på Rockland. Har ni några slutliga hälsningar till läsarna och festivalbesökarna? Tack till alla som supportat oss! Och tack till alla som ännu inte upptäckt oss, men som kanske gör det nu. Vi ses i sommar!

Tack för att ni tog er tid att vara med på intervjun. Vi ses i juni!

Kee Man Hawk spelar onsdag 3 juni 15:30-16:15 på 4Sound Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.


Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter