VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
twilight-force-484

Veckans snabbis – med Daniele, Twilight Force

twilight-force-484
I början av juni släpptes debuten ”Tales Of Ancient Prophecies” och nu i helgen spelar de på Sabaton Open Air/Rockstad: Falun. Det är väl skäl nog att klämma lite på klaviaturmagikern Daniele i denna del, eller hur?

1. Ert album har nu varit ute i drygt två månader – hur känns det nu?
– Det känns magiskt bra. Inspelningen av albumet har varit en spännande och utvecklande process, om än tämligen utdragen; mycket eftersom nog både jag och Felipe är något av perfektionister. Och eftersom det mesta av arbetet är gjort i vår egen studio, The Twilight Forge, så har vi haft ynnesten att kunna gå fram och tillbaka och rätta till och göra om saker allt eftersom. Det är både en förbannelse och en välsignelse, då det lätt blir detaljstyrning ad infinitum. Men förhoppningsvis genererar det ett bättre slutresultat. Det är skönt att inte behöva släppa saker eller kompromissa med musiken p.g.a. tidsbrist i studion, som ju annars är ett vanligt problem. Melodier och arrangemang är kärnan i vår musik, så vi har lagt mycket magiskt krut på att få alla de pusselbitarna att falla på plats. Och för att nå dit så krävs ett oändligt experimenterande med både bra, dåliga och oortodoxa idéer för att nå dit man vill. Men belöningen vid äventyrets slut är värt all möda, allt slit och all blodspillan.


2. Vad händer framöver?
– Det finns en hel del potentiella äventyr som ligger och pyr i periferin, av vilka en del kommer att utkristallisera sig i den närmaste framtiden. På längre sikt är det svårt att sia om vad som komma skall; men jag kan åtminstone förtälja så mycket som att arbetet med nästa album redan är i full gång.

3. Vad kan vi förvänta oss av spelningen på Sabaton Open Air nu på lördag?
– Vi ska göra allt som står i vår makt för att göra den till en oförglömlig upplevelse för både hjärna och hjärta, ögon och öron. Det kommer bli en intensiv ceremoni, då vi tillsammans flyr verklighetens gråa bojor för en stund, där drakvingar kommer bära våra sinnen till gröna ängder och djupa dalar. Vi har även några spännande överraskningar gömda i våra trollkarlsärmar, så se till att sälla er till vår skara och dela vårt äventyr. Det vore oss en stor ära!

{youtube}4i7H6wRYmuM{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link