ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Twilight Force – Sweden Rock Festival – 2023-06-10

“There can never be too many dragons!”

Det har Blackwald, keyboardist i Twilight Force helt rätt i. Drakar och power metal hör ihop lika mycket som Sweden Rock Festival och öl gör. Dalabandet Twilight Force har varit med ett tag nu och hunnit släppa fyra plattor. Den senaste, At the Heart of Wintervale, kom i januari i år. Att deras texter och scenshow handlar om en fantasy-värld med drakar, demoner, alver, riddare och trollkarlar har nog ingen lyckats missa vid det här laget. Deras glada fantasy-power metal passar perfekt i solen på en festival. Det verkar fler än jag tycka då de dragit stor publik till Blåkläder Stage.

Sångaren Allyon, italienaren Alessandro Conti, har en grym pipa vilket han visar gång på gång. När han vid ett tillfälle låter som en Eilert Piularm med halsfluss får han en liten flaska med drakpiss av basisten Born. Efter att ha druckit denna vidriga brygd går det dock bättre att få till det höga skriket. Så håller det på mest hela tiden. Allyon och Blackwald guidar oss mellan låtarna med sina mellansnack om troll, drakar och annat som hör till. Sologitarristen Lynd gör definitivt inte bort sig utan visar gång efter annan upp sin fingerfärdighet i blixtrande solon. Låtmässigt så bjuder de på idel bra låtar som Twilight Force, Dragonborn och deras bästa låt Flight of the Sapphire Dragon. Under denna turné har de en bakgrundsångerska med sig på scenen. Hon heter Kristen Starkey och får under låten Twilight Horizon kliva fram på scenen och verkligen visa vad hon går för. Avslutningslåten The Power of the Ancient Force går inte heller den av för hackor och lockar till rejäl allsång i refrängen.

Man kan tycka vad man vill, och det gör folk som bekant, om band som sjunger om drakar och klär ut sig till alver och trollkarlar på scenen. I det här fallet funkar det fantastiskt bra och Twilight Force är väl värda alla framtida framgångar de kan lyckas uppnå. Jag vill definitivt se dem igen och hoppas att många delar den uppfattningen med mig efter att ha sett dem i år.

Betyg: 4/5
Bäst: Flight of the Sapphire Dragon, Twilight Force, The Power of the Ancient Force

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER