Foto: Facebook

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Blackwald (Twilight Force)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är i full gång. Vi kör vidare med intervjuer med banden som spelar på festivalen, Mattias Högström har ställt ett par frågor till Blackwald i Twilight Force om deras spelning på festivalen.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är i full gång. Vi kör vidare med intervjuer med banden som spelar på festivalen, Mattias Högström har ställt ett par frågor till Blackwald i Twilight Force om deras spelning på festivalen.

Det är nu 7 år sedan ni senast spelade på festivalen så det är på tiden att ni är tillbaka igen.

Tiden flyger som en oljad drake, det är i sanning verkligen på tiden!

Har du något roligt minne från tidigare besök på festivalen du vill dela med dig av?

Jag har tyvärr aldrig besökt festivalen enkom i egenskap av besökare. Men förra gången vi spelade kändes det enormt. Det var definitivt en dröm som gick i uppfyllelse. Och nu händer det igen! Men det största minnet jag tog med mig från det året, utöver vårt eget framträdande, var när Queen spelade. Det kändes smått overkligt att få höra de tidlösa låtarna live.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

En magisk stund fylld av upplyftande äventyrslusta, blixtsnabb bombastisk musik kryddad med besvärjelser. Samt drakar, mycket drakar.

Hur tänker ni kring setlisten för en festivalspelning?

Det är viktigt att det finns en intressant progression, och att övergångar känns naturliga. Vi försöker även utforma setlisten för maximal spel- och publikglädje. Det blir en vild blandning av gammalt och nytt, där det förhoppningsvis finns något för alla, oavsett om en hört oss tidigare eller ej.

Vilken av era låtar tycker du bäst om att spela live och varför?

Det finns flera personliga favoriter, men en självklar för mig är den gamla dansanta godingen The Power of the Ancient Force. Den avslutar oftast våra framträdanden, varför energiurladdningen brukar nå sitt klimax där. Att se publiken hoppa och sjunga tillsammans med oss i den sista striden är en magisk och obeskrivlig upplevelse!

Det har gått fem månader sedan ni släppte At the Heart of Wintervale. Hur har mottagandet varit för plattan?

Mottagandet har faktiskt varit helt fantastiskt. Långt över förväntan till och med. Det är så lätt att bli hemmablind när det jobbas så länge och intensivt med en skiva, så när det väl är dags för släpp så vet man knappt om det är bra eller dåligt längre, haha. Men vår magiska intuition och erfarenhet visade sig guida oss helt rätt denna gång, och våra tappra riddare och följare verkar uppskatta skivan till fullo!

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?

Drömmen hade varit att någon välrenommerad producerade en storfilm eller filmatiserad serie baserad på alla historier och myter i vår fantasyvärld ‘The Twilight Kingdoms’, där vi själva fick tonsätta filmen med orkestral musik i sann Twilight Force-anda.

Är det något av de andra banden på årets festival du verkligen skulle vilja se?
Jag hade verkligen velat se Iron Maiden, då det var väldigt många år sedan jag såg dem sist. Tyvärr kommer vi att anlända för sent för att hinna.

När ni har lämnat scenen på Sweden Rock vad hoppas du att publiken tar med sig från er spelning?

Jag hoppas att de känner sig upplyfta, upprymda och lyckliga efter att ha följt med på vårt äventyr! Tillsammans kommer vi att bekämpa mörkrets krafter, och gå segrande ur striden! Må drakens kraft leda oss!

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Vi ses i Norje.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER