ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

James Holkworth Conspiracy – Solo In Sodom

Den mytiske och mystiske James Holkworth är countryrockens svar på Papa Eremitus, Ghosts påvlige frontman. Lika svårfångad och omgiven med, vad som kan vara rena dimridåerna eller dagens sanning, det är dock upp till lyssnaren att avgöra. Vad som är helt klart är att detta är något så ovanligt som en countryrockplatta från djupaste södern i Sverige.

“Solo in Sodom” är en utmärkt platta med starka låtar och hes sång. Kanske har James drabbats av någon halsåkomma som gjort hans röst med ärrad – i vilket fall som helst så ger den låtarna mer karaktär. Om killarna i bandet är okända och uppträder med artistnamn så är det desto mer namnkunniga gäster på med på “Solo in Sodom” som Rhino Edwards från Status Quo på bas, Clive Edwards från UFO och Wild Horses på trummor och kanske det största utropstecknet av dem alla när Joe Bouchard, från Blue Öyster Cult spelar gitarr och orgel på “(Dont fear) The Pope” som tar upp det faktum att Ghost låter en del som BÖC och det hela mynnar ut i någon slags hommage till båda banden.

Texterna är fulla av sjuk humor, lite i stil med de ämnen som Frank Zappa kunde ta upp när han var på sitt snuskigaste humör. Det är vare sig studentikost eller putslustigt och bara kul och lite lantligt.

Summa summarum – gillar du välspelad och humoristisk musik i gränslandet mellan pop, rock och country som är fullsmetad med popkulturella blinkningar kan detta mycket vara plattan som tar dej genom vintermörkret.

Artist: James Holkworth Conspiracy
Titel: Solo in sodom
Genre: Countryrock
Releasedatum: 20-11-05
Bästa låtar: “Voodoo queen”, “(Dont fear)The pope”, “Uncle Zeb”
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER