ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mortillery – Origin Of Extinction (8.0)

mortillery-origin-of-extinction-2013

Band: Mortillery
Titel: Origin Of Extinction
Genre: Thrash Metal
Skivbolag: Napalm Records
Producent:
Releasedatum: 2013-02-27
Betyg: 8/10

God bless Canada. Mortillery är ytterligare ett nyskapat band från Kanada som vet hur man levererar grym och imponerande metal. År 2012 blev Mortillery signade av Napalm Records och släppte då i samma veva sin debut Murder Death Kill världen över. Nu, ett år senare, är uppföljaren Origin Of Extinction ute på hyllorna och fortsätter i debutens spår med den traditionella Bay Era-thrashen som huvudinspiration. I och med att bandet även frontas av en stenhård brud med en briljant pipa gör det också att de sticker ut lite extra från de hundratals som redan inspireras av samma genre.

Origin Of Extinction är en käftsmäll av thrash i stil med Overkill och Death Angel såväl som en mix av NWOBHM och speed a lá Exciter med en produktion som fläckfritt passar in i 80-talets thrash-arkiv. Plattan drar igång med den instrumentala Battle March, där gitarristerna Alexander Scott och Alex Gutirrez genast visar vilken slående duo de är. Gitarristern lyfter låtarna till skyn med sina raffinerade riff, men den som binder samman de övriga medlemmarnas starka prestation på musikfronten och som är en stor anledning till att det hela klickar så förbannat bra är Cara McCutchen, som med sin klockrena pipa snyggt mixar high-pitch med ren sång och Angela Gossow-growl. Den här kombinationen slår som bäst på låtar som refrängsmittande The Hunter’s Lair, Maniac och aggressionssprutande F.O.A.D. där orden ”fuck you” kastas ur McCutchens mun med jämna mellanrum.

Och förutom den slaktande samlingen nya låtar som Origin Of Extinction erbjuder så har bandet även spelat in tre grymma och intressanta covers, Evil Invaders (Razor), Mad House (Anthrax) och Angel Witch (Angel Witch), som har fått agera bonusspår. Det här är en av 2013 hittills bästa releaser och har mig djupt i sitt näste!

Bästa spår: The Hunter’s Lair
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER