ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Days Of Jupiter – Secrets Brought To Life (6.0)

days-of-jupiter-secrets-brought-to-life-cd

Band: Days Of Jupiter
Titel: Secrets Brought To Life
Genre: Metal
Skivbolag: Pantherfarm/Ninetone Records
Producent:  Patrik Frisk
Releasedatum: 2012-03-23
Betyg: 6/10


Nästan ett år efter sitt release datum så har det äntligen blivit dags för en recension, denna recension borde självfallet varit gjord för länge sedan men av någon outgrundlig anledning har detta inte skett, detta beklagar jag samtidigt som jag anser att det aldrig är för sent att ge en bra platta välförtjänad publicitet.

För dessa fem Ö-viks grabbar har utan tvekan gjort ett bra album som även nu, ett år efter releasen står sig bra i konkurrensen.

Om jag nämner Ninetone Records och producent Patrik Frisk så kanske ni kan ana ungefär hur detta låter. Ninetone som numera är känt för att nosa upp de mest kompetenta och lovande banden som rock Sverige erbjuder och Days Of Jupiter visar sig vara ytterligare en mycket lyckad signing av bolaget.

Patrik Frisk som producent ger dig inte någon överraskning utan ljudbilden är som vanligt väldigt muskulös och passar alldeles utmärkt för denna typ av musik som enklast kan beskrivas som amerikansk metal av bästa sort. Det är omöjligt att inte dra några paraleller till skivbolags polarna Corroded, där största liknelsen finns, Corroded ligger några steg längre fram men gör även så i antalet släppta plattor så framtiden kommer att visa oss hur bra detta kan bli.
Om man ska hitta fler liknelser med andra band så är Disturbed given, mestadels beror det på Jan Hillis röst som ibland känns klonad från Disturbeds David Draiman, det medför dock inget negativt, snarare tvärtom och med tanke på att Disturbed lagts på is så känns detta mer än välkommet.

De flesta låtarna går i ett tungt riffbaserat mellantempo men varieras totalt sätt med både saktare och snabbare tongångar vilket ger albumet nödvändig variation, tillsammans med imponerande och starka melodier så är detta en stark debut. Det ska bli intressant att höra uppföljaren, jag efterlyser att de gör lite mer av allt, mer tyngd och högre tempo, ännu bättre produktion och melodier, då kan detta bli riktigt bra. Samtidigt så måste de hitta sin egen väg, kanske kan ett annat val av producent dämpa de nu oundvikliga liknelserna medans Disturbed vibbarna gärna får vara kvar.

Ett varningens finger till Ninetone dock som måste förbättra lanseringen av sina artister om de ska ha en chans att slå sig fram i denna övergödslade musikstil.
Corroded har anledning att känna sig flåsade i nacken av Days Of Jupiter, album nummer två kommer nog ge oss ett tydligare svar på vart de står och vart de är på väg, spännande ska det i alla fall bli.

Bästa låt: Crash
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link