ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Grand Design – V

Det finns band som kommer undan med att låta ungefär likadant från skiva till skiva. AC/DC, ZZ Top och Status Quo är några klassiska exempel. Ja, jag vet att jag raljerar en smula, men vi förväntar oss att det ska finnas vissa ingredienser och det är precis det vi älskar. En viss förutsägbarhet i ett bands sound blir samtidigt deras signum. Det gör oss trygga och fungerar lite som en snuttefilt.

Grand Design tillhör denna skara av oerhört konsekventa band och det är lätt att förstå varför Melodic Rock-fansen tagit dem till Sina hjärtan. Via plattor som ”Time Elevation” (2009), ”Idolizer” (2011), ”Thrill Of The Night” (2014) och ”Viva La Paradise” (2018) har bandet metodiskt och kärleksfullt destillerat sitt starkt Def Leppard influerade sound. Frågan är dock när idéerna till att göra ”samma” platta gång på gång blir för urvattnade och förutsägbara?


Missförstå mig rätt, de gör det bra, ingen tvekan om det. Visst sitter refrängerna där de ska i spår som ”Wut Are You Waiting For”, ”Take Me To Yer Heaven” och ”Right Away”. ”Strandead” är en själfull semi-ballad med snygga gitarrer. Allt är som brukligt väldigt snyggt. Produktionen är top notch, gitarrslingorna harmoniserar väl med varandra och de multitrackade körerna hade Leoparderna inte gjort bättre själva. Dessutom sjunger Pelle Saether som alltid grymt bra, förutsatt att man accepterar hans gälla stämma en hel skiva i sträck. Tyvärr är det trist nog ingenting som sticker ut.

Låtar som ”Walkin’ The Wire”, ”Gimmie The Fire”, och ”The Warrior” låter förvisso bra, men de fäster helt enkelt inte. Sound, melodier och tempo är såpass likvärdigt skivan igenom att mättnadskänslan infinner sig snabbt. De minnesvärda hookarna uteblir och det blir en grå massa som flyter ihop. Det mesta låter faktiskt som material som ratats från ”Adrenalize” (Def Leppard, 1992).

Band: Grand Design
Titel: V
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: GMR Music
Releasedatum: 2020-03-06
Bästa spår: Take Me To Yer Heaven, Wut Are You Waiting For, Right Away, Strandead (Trapped In A Heartbreak Zone).
Betyg: 2/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link