ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Shiraz Lane – Vibration I

Shiraz Lane är tillbaka med ny musik. Vibration I, första delen i en dubbel-ep, släpptes 17:e januari varpå Vibration II kommer att släppas längre fram.

I Carnival Days, det senaste släppet dessförinnan, bjöd bandet på en riktig uppvisning. Albumet innehöll rikligt med influenser från olika genrer som reggae och jazz samtidigt som musikerna lyckades behålla sina utmärkande drag. I Vibration I visar dem upp en poppigare sida med fem lättlyssnade låtar som har en radiovänlig uppbyggnad. De positiva budskapen och det groov-iga svänget gör dock att det fortfarande känns Shiraz Lane. Sista spåret To The Moon and Back är en cover på Savage Gardens låt som släpptes 1996. Personligen tycker jag att Shiraz Lane har lyckats sätta sin egen prägel på den. Det lite hårdare formatet tillsammans med stråkarna lyfter låten och gör den till det bästa spåret på albumet.


Det här albumet berör mig inte alltför starkt. Innehållet känns lite väl poppigt, bjuder inte på något motstånd eller intressant avstickare. Hannes Kett har en röst som, om man tittar tillbaka i katalogen, kan göra det omöjliga möjligt och även om han sjunger bra här så saknar jag som sagt lite utmaningar, där bland annat hans röst får komma till sin rätt. Även trummisen Ana känns som en icke till fullo utnyttjad resurs då även han är en av bandets absoluta talanger.

Jag väntar och hoppas på att Vibration II kommer att gripa tag i mig på ett annat sätt än sin föregångare. To The Moon and Back var däremot en uppfriskande överraskning, det måste jag erkänna. Men som helhet så ger jag Vibration I 2/5 i betyg.

Annons:
BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT