NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Shiraz Lane – Vibration I

3 Shares

Shiraz Lane är tillbaka med ny musik. Vibration I, första delen i en dubbel-ep, släpptes 17:e januari varpå Vibration II kommer att släppas längre fram.

I Carnival Days, det senaste släppet dessförinnan, bjöd bandet på en riktig uppvisning. Albumet innehöll rikligt med influenser från olika genrer som reggae och jazz samtidigt som musikerna lyckades behålla sina utmärkande drag. I Vibration I visar dem upp en poppigare sida med fem lättlyssnade låtar som har en radiovänlig uppbyggnad. De positiva budskapen och det groov-iga svänget gör dock att det fortfarande känns Shiraz Lane. Sista spåret To The Moon and Back är en cover på Savage Gardens låt som släpptes 1996. Personligen tycker jag att Shiraz Lane har lyckats sätta sin egen prägel på den. Det lite hårdare formatet tillsammans med stråkarna lyfter låten och gör den till det bästa spåret på albumet.

Annons:

Det här albumet berör mig inte alltför starkt. Innehållet känns lite väl poppigt, bjuder inte på något motstånd eller intressant avstickare. Hannes Kett har en röst som, om man tittar tillbaka i katalogen, kan göra det omöjliga möjligt och även om han sjunger bra här så saknar jag som sagt lite utmaningar, där bland annat hans röst får komma till sin rätt. Även trummisen Ana känns som en icke till fullo utnyttjad resurs då även han är en av bandets absoluta talanger.Jag väntar och hoppas på att Vibration II kommer att gripa tag i mig på ett annat sätt än sin föregångare. To The Moon and Back var däremot en uppfriskande överraskning, det måste jag erkänna. Men som helhet så ger jag Vibration I 2/5 i betyg.

3 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!