ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Alter Bridge – Walk The Sky

Alter Bridge släppte sitt sjätte album, ”Walk The Sky”, den 18 oktober, och det kan vara det bästa bandet producerat, i alla fall i mina ögon. Personligen har jag alltid gillat Alter Bridge – bandet har ett rått och melodiskt språk som tilltalar mig enormt mycket. När jag hörde albumet ”One Day Remains” för så där 13-14 år sedan så föll jag pladask och har lyssnat ihjäl mig på deras alster genom åren.

Förra plattan ”The Last Hero” blev dock lite av en besvikelse, men dess bättre växte den till sig med tiden. Den kändes dock lite mörk i framtoningen, jämfört med tidigare album.


Med nya plattan ”Walk The Sky” tycker jag mig skönja mer glädje i det musikaliska, och jag känner igen mig i vad som attraherade den där gången för 13-14 år sedan! Enligt mig finns det inte ett dåligt spår, och om man gillar Alter Bridge så måste man älska detta (tänker jag i alla fall).

Här finns fantastiska melodier, stenhårda riff och musikaliska prestationer. Det känns som bandet har steppat upp ytterligare. Alter Bridge har länge varit en ”underdog” och fått kämpa hårt för sin plats på rockscenen. Känns dock som det börjar ljusna, och jag tror att nya albumet och pågående turné kan vara de ingredienser som behövs för att nå ytterligare ett snäpp upp i rockvärlden – hoppas jag i alla fall!!

Skulle jag kunna hade jag gett denna platta 10 av 5, men så funkar det ju inte! Men för mig är det ingen tvekan! En fullpottare!!!

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link