ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Shakra – Powerplay (8.0)

shakra-powerplay-cd

Band: Shakra
Titel: Powerplay
Genre: Hårdrock
Skivbolag: AFM Records
Producent:
Releasedatum: 2013-01-11
Betyg: 8/10

Efter att sångaren Mark Fox lämnade bandet efter en mängd album så var det kanske många som frågade sig hur detta schweiziska band skulle klara ut situationen men titeln på deras näst senaste släpp gav svar på tal, “Back On Track” klargjorde alla frågetecken.

Bandet hade hittat en mycket snarlik sångröst i John Prakesh och musikaliskt så visade bandet inga som helst tecken på att musiken hade försvagats, kanske snarare tvärtom och med andra släppet med John bakom micken så förstärks känslan av detta och ordet nytänding känns mer passande.

Musiken är enkel, rak, ösig och mycket melodi fylld. det är melodiös hårdrock i varierande tempon som kan liknas lite vid ett mer rockande Gotthard med feta gitarrer som drivmedel.

Konceptet är detsamma som i hela karriären och väldigt lyckat förutom att just denna gång har det lyckats exceptionellt bra med melodierna för här bjuds vi på hitpotential utöver det vanliga, dessutom är de 2 återkommande balladerna (per skiva) kanske de bästa de någonsin gjort.
“Life Is Now” öppnar skivan och det känns en aning konstigt då jag håller den som albumets sämsta låt då den är en repetition av samma riff oavsett vers eller refräng hela låten igenom, en grå start men revanschen är tagen redan vid låt nummer två “The Mask”, övriga låtar att framhålla är “Dear Enemy” med plattans bästa refräng och “Don´t Keep Me Hanging” som garanterat kommer ge dig svårigheter att behålla körkortet ifall du kör bil, de resterande låtarna är också ren njutning under de 49 minuter som vi bjuds på.

Produktionen är tydlig och massiv likt tidigare släpp där inga onödiga effekter tar plats, utan det är musiken som i sin enkelhet får “feel good” att infinna sig, det känns även som att detta skulle kunna få igång vilket partaj som helst, dessutom besitter Shakra konsten att skriva bestående låtar med djup, tyngd och skicklighet som får dig att hålla intersset för låtarna vid liv en längre tid.

Jag vet inte om det stämmer men plattan “Power Ride” är en av deras bästa och när jag summerar detta så är “Powerplay” topp två, så självklart får man hoppas att nästa alster har ordet Power i titeln, men en sak vet jag, det är numerärt överläge för Shakra.

Söker du bra musik som du vill ska sparka igång dig och ditt 2013 så bör denna platta bli ditt val.

En mycket övertygande start på 2013.

Bästa låt: Dear Enemy

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER