ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lionville – II (6.0)

Lionville II_front

Band: Lionville
Titel: II
Genre: AOR
Skivbolag: Avenues Of Allies
Producent: Alessandro Del Vecchio
Releasedatum: 2012-11-30
Betyg: 6.0/10

När debuten släpptes 2011 så var det som en blixt från klar himmel. Fylld av kvalitativ musik i en allt starkare och växande genre gjorde att den tillslut hamnade som 3:a på melodicrock.com lista över bästa debut album 2011.

Så förväntningarna på uppföljaren har självklart varit höga och med resultatet i skivspelaren så är det egentligen ingen besvikelse.
Minst lika bra låtar som på debuten men de har samtidigt inte nått en högre nivå heller så när detta ska summeras tycker jag att likt titlarna att detta är del II av debuten.

Det finns en sak som förgyller detta album och det är sångaren Lars Säfsund från Work Of Art som med sin underbara och passande stämma sätter en hög kvalitets stämpel på produkten.

Det är svårt att inte göra jämförelser med Work Of Art även om jag tycker Lionville drar mer åt Västkust hållet, dessutom är Work Of Arts gitarrist och främste låtskrivare Robert Säll med till viss del i låtskrivandet på denna plattan även om Stefano Lionetti står för de absolut största bidragen och det är lika bra att nämna det direkt, att den utan tvekan bästa låten på plattan “All This Time” är den enda låten som Robert Säll rent musikaliskt varit delaktig i.

Vi bjuds på totalt 12 låtar av jämn och bra kvalitet kan dock ibland vara en aning oskiljaktiga, det kan uppfatttas som en viss repetition i låtarna, en låt som sticker ut en aning är 80-talets Boy Meets Girl cover på “Waiting For A Star To Fall”, den ökar mysfaktorn en del men känns inte speciellt uppdaterad och känns inte helt rätt att ha med då det finns så mycket kompetens hos de involverade att skriva egna låtar, hade varit ok som en bonus eller en B-sida.

Produktionen från Alessandro Del Vecchio är som vanligt smekande len och tydlig, vilket passar musiken perfekt.

Det är ett bra hantverk som presenteras för oss och gillar du den första låten så garanteras du ingen besvikelse under de nästkommande 11 spåren.
Massor av mer eller mindre kända namn omger herr Lionetti, förutom ovan nämnda så medverkar Bill Champlin och Bruce Gaitsch från bandet Chicago, Sven Larsson, Peter Friested och Miqael Persson.
Bandets ryggrad Stefano Lionetti, med hjälp av dessa herrar skulle ha svårt att misslyckas vilket de heller inte gör men det känns tillslut som en “Light” produkt  i alla fall, låtarna är inte starka nog och en aning för lika för att kunna få ett högre betyg.

Om detta “projekt” ska överleva och kunna växa så borde en egen rikting tas, när du nyttjar genrens bästa sångare från ett av det bästa banden i genren så blir liknelsen för stor och vare sig man vill eller inte så går det inte att låta bli att jämföra, sviktar då låtskrivandet så blir resultatet en blekare kopia på originalet och så ser det sammanlagda resultatet ut i detta fall.

Denna platta fungerar bäst som en abstinens dämpare tills nya Work Of Art plattan kommer.

Bästa låt: All This Time
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER