ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Punchline – Superfly (7.0)

punchline-superfly-cd

Band: PUNCHLINE
Titel: Superfly
Genre: Alternative Hard Rock
Skivbolag: PURE ROCK RECORDS
Producent: Chris Lietz
Releasedatum: 2012-09-28
Betyg: 7/10

Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker om Punchline och deras debutalbum Superfly. Kan man möjligen säga att deras musik är fulsnygg?

Punchline är resultatet av ett samarbete mellan i första hand Thomas Franke (ex U.D.O) och Jörg Juraschek (WARRANT). Utöver dessa två består bandet även av Matthias Zimmer (PERZONAL WAR). Dessa musikers bakgrund ger dock inte många ledtrådar till hur det här albumet egentligen låter. Musiken kan klassas som alternativ rock á la 90-tal, med inslag av både garagerock, punk och grunge. Det är skramligt, rått och… fulsnyggt. Bandet sägs låta som en blandning mellan Green Day och The Police. Jag kan hålla med om liknelsen med Green Day, men jag skulle nog vilja stryka The Police och istället slänga i en nypa Nirvana och kanske även ett kryddmått eller två av The Offspring i grytan istället.

Till en början tyckte jag inte alls om det här albumet, och hade det inte varit för att jag skulle skriva en recension så hade jag nog lagt ned lyssnandet ganska snabbt. Men redan andra gången jag lyssnade igenom plattan tyckte jag redan bättre om den, och efter ytterligare några lyssningar insåg jag att jag faktiskt börjat uppskatta denna skramliga musik med Jörgs lite råa och lite kaxiga sång. Dessvärre är det ändå inget som fastnar – jag känner igen och uppskattar låtarna när de dyker upp i högtalarna, men så snart musiken tystnar så har jag med något enstaka undantag väldigt svårt att minnas hur de gick.

Och jag förstår fortfarande inte vad omslaget och introlåten egentligen har med det resten av albumet att göra.

Bästa låt: I’m Running och Mad Monday
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER