NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Delain – Hunter’s Moon

4 Shares

Som tonåring lyssnade jag flitigt på Delain. De plattor jag lyssnat mest på är helt klart Lucidity och The Human Contradiction. Efter den sistnämnda föll bandet i glömska hos mig. Jag antar att jag upptäckte annat som var spännande.

Så jag gav mig på att recensera färskingen Hunter’s Moon mest för nostalgis skull och var inte beredd på den käftsmäll jag skulle få redan i öppningsspåret med Masters of Destiny. Det är omöjligt att inte bli imponerad av hur Charlotte Wessels manövrerar sin röst. Hon håller en ömsom fin ton i skönsången, ömsom cool ton där det behövs tryckas på lite extra. För att inte tala om hennes röstkontroll. Masters of Destiny liknar inte något jag hört från Delain på länge och det tilltalar mig. Tråkigt då att det är ett av få nya spår som det bjuds på. Hunter’s Moon består nämligen av fyra nya studiospår och tio liveinspelningar av gammalt material. För Delains del är det här inte ett främmande koncept. Man brukar kunna hitta en del livematerial på deras studioalbum. Så man kan se det här albumet som ett livealbum med ett fåtal nyinspelningar inslängda som en bonus.

Man undkommer inte fillerspåren, det brukar allt som oftast dyka upp i en platta. Lite svaj är det också emellanåt, som i sångsamarbetet på Control the Storm, men det är ändå en liveprestation som heter duga!Betyget på nederländarnas nykomling blir en trea. Färskingen Masters of Destiny är en riktig pärla. Är man dessutom ett fan av Delain sedan tidigare så känns albumet nästan som tillägnat för en med sin skara äldre, populära låtar i sina livetappningar. Allt under ett nytt, snyggt omslag och studioinspelade bonuslåtar som i framtiden säkert reinkarneras i liveversion på en annan platta. Vissa livetappningar tyckte jag bättre om som original, men hej, alla tycker vi olika.

Förutom lyssnare av Delain lär symfoniska metalheads eller fans av band som Nightwish och Within Temptation hitta sig en och annan god lyssning på den här plattan!

Band: Delain.
Titel: Hunter’s Moon.
Genre: Symfonisk Metal.
Skivbolag: Napalm Records.
Releasedatum: 22/02/2019.
Betyg: 3/5.
Bästa spår: Masters of Destiny och Hands of Gold.

4 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!