ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lord Fowl – Moon Queen (6.0)

0 Shares

lord-fowl-moon-queen-cd-2012

Band: Lord Fowl
Titel: Moon Queen
Genre: Rock
Skivbolag: Small Stone Records
Producent: Jonathon Conine och Lord Fowl
Releasedatum: 2012-09-28
Betyg: 6/10

Oftast när jag recenserar plattor här på Rocknytt så är det antingen band man känner till som släpper nytt eller så är det nya band som man är nyfiken på och har tagit sig an att recensera. Ibland är det dock så att ett skivbolag hör av sig till någon av oss här på Rocknytt och säger ”hej, lyssna igenom den här skivan och se vad du tycker – om du tycker att den är bra kanske du kan slänga upp en recension på hemsidan”. Inte exakt så kanske, men ungefär. Lord Fowls andra platta Moon Queen är just en sådan platta. Jag fick hem ett paket med tre plattor från Small Stone Records för någon vecka sedan och har sedan dess lyssnat igenom samtliga tre skivor. Vilka de andra två är säger jag inte nu, men recensioner på dessa två plattor kommer att publiceras inom inte allt för lång tid.


Med spänning la jag Moon Queen i skivspelaren för att se vad det var jag hade fått hem och när introt till det inledande titelspåret drog igång så blev jag väldigt positivt överraskad. 70-talsrock som lät som en blandning mellan Deep Purple och Rival Sons ungefär, blev min analys. Nästa låt, Touch Your Groove, lät dock lite mer som The Black Crowes och var inte alls speciellt lik den föregående låten. Lite så fortsätter det över hela plattan, det är väldigt spretigt och varierat både när det gäller stilen på låtarna och kvalitén på de samma. Visst, det är alltid trevligt med variation, men det blir också lite jobbigt när en platta känns splittrad. Det känns som att Lord Fowl inte riktigt vet hur de vill låta, eller så är det så att de fyra medlemmarna har väldigt olika visioner om bandets riktning. Ibland låter det väldigt mycket 70-tal, sedan låter det ganska vanlig radiorock för att sedan låta klassisk stoner. En del av låtarna är väldigt bra, som t ex det tidigare nämnda titelspåret. Andra höjdpunkter är Split, Woman King, Quicksand samt avslutande Pluto. Andra låtar är tråkigare och känns ibland inte helt färdigskrivna, medan låten The Queen Is Not Impressed är rent utsagt dålig. Skivan innehåller 12 låtar, en siffra som med fördel hade kunnat bantas till 8-9 låtar för att få till en mer helgjuten och jämn bild av skivans kvalitet. Jag tror att de flesta av er anser att en skiva ska vara så bra som möjligt, inte ha så många låtar som möjligt bara för sakens skull. Det är min åsikt iaf.

När det gäller bandets framförande av låtarna så har jag ingenting att klaga på. Kvartetten sköter sig utmärkt och framförallt sångarna/gitarristerna Vechel Jaynes och Mike Pellegrino imponerar på mig. Om de och bandkamraterna Jon Conine (bas) och Don Freeman (trummor) kommer fram till hur de vill låta i framtiden, skriver några fler högklassiga låtar än den här gången samt lär sig prioritera och sortera bort låtar som inte är tillräckligt bra kan nog nästa Lord Fowl-platta bli riktigt bra. Nu stannar den vid ”helt okej”, men jag har helt klart hittat ett band som jag kommer att följa i framtiden, för med en uppåtgående formkurva kan detta New Haven-band bli riktigt spännande och intressanta i framtiden.

Bästa låt: Woman King
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link