NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Fullforce – Next Level (8.0)

19 Shares

fullforce-next-level-cd-2012

Band: Fullforce
Titel : Next Level
Genre: Power Metal
Skivbolag: SPV/Steamhammer
Producent: Fullforce
Releasedatum: 2012-10-29
Betyg: 8/10

Fullforce är bandet som jag borde ha älskat från dag ett. Men de har trots en utmärkt line-up, inte lyckats med att få mer än ett litet gillande av mig. Det vill säga fram tills nu. För nu har de faktiskt gått till nästa nivå, precis som albumtiteln antyder.Det är aningen hårdare, rakare och samtidigt lite mera melodiöst. Med andra ord så låter det precis som jag vill ha det. Tycker även att Mike´s röst låter bättre än förut.
Man kan säga att plattan låter mer som jag förväntade mig att bandet skulle låta redan på första plattan. Men bättre sent än aldrig. 

Det är inte tvättäkta power metal på ”The Next Level”, utan det finns ganska mycket gammal hederlig heavy metal inbakat i anrättningen också. Vilket är ganska logiskt om man tänker efter och det finns fortfarande ett uns av progressivitet kvar. Men den var mycket tydligare på debutplattan. Det mest markanta, är att låtarna är så mycket mer medryckande, än på ”One” och för en gammal ”pudelrockare” är det som sammet för öronen.

Inledande ”Broken Dreams” är både tung och melodiös. 
Den sätter standarden direkt och efterföljande ”Break It, Crack It, Destroy It” fortsätter på den redan inslagna vägen. Sedan följer några låtar, som förvisso är bra. Men inte alls lika bra som de två första. Den lilla bristen på dessa, är att refrängerna inte sitter helt gjutna. Närmast att nå toppbetyg av dessa är ”Back To Life”.

Tyvärr finns det även en del ganska slätstrukna spår på plattan också. Vill absolut inte kalla någon låt dålig, men en del spår får precis över godkänt i betyg.

”Whispers” är en låt som tilltalar mig mycket. Det är en riktigt melodiös metaldänga, kort och gott. Det blir sedan ändå bättre, då den tunga och orientaliskt inspirerade ”Hate Love Drop It” börjar ljuda ut ur högtalarna. Låten innehåller förutom tunga gitarrer, även en del läckra keyboardpassager.

”Visions” låter extremt mycket 80tal, men det ser jag inte som något fel. Låten som sådan tillhör mellanskiktet på plattan. ”Cours Of Life” låter ganska ”gammal” den också. Detta är riktigt tung-gung och det skriker mera rock n´roll, än heavy metal om den.

Även nästa låt ”Awesomeness” bär klara retrodrag, även om den låter lite mera tidsenlig. Jisses vilken bra låt detta är, den är tung och melodiöst, som sig bör.
Sedan blir det lite episk, orientaliskt och riktigt pampigt i ”Mysterious Ways”. Avslutande balladen ”Strongest Thing Of All” är en riktigt vacker sak. Som har klara drag av tidigare Hammerfall-ballader, men som faktiskt är bättre än de flesta av dem.

Skivan är som bäst i början och från mitten, fram till slutet. Hade bandet lyckats aningen bättre med spår 4-7, så hade denna skiva i princip varit fulländad. Nu stannar den vid riktigt bra istället

Bästa Låt: Awesomeness

19 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!