ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Furyon – Gravitas (3.0)

furyon-gravitas-cd

Band: Furyon
Titel: Gravitas
Genre: Modern Metal
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Rick Beato
Releasedatum: 2012-03-23
Betyg: 3/10

Brightons (England) Furyon har samlat precis allting som gör musik dåligt och lyssnandet till olidligt på en och samma skiva. Det är en bedrift i sig, det ska jag erkänna och det är väl snällt sagt det enda de lyckats med på den här skivan också. Att de sen anlitar en så välmeriterad producent som Rick Beato (Shinedown & Fozzy) i hopp om att det ska locka till sig en handfull av skivköpare till, det är fullt rimligt. Ljudet på skivan är faktiskt helt okej.


Men varför italienska Frontiers ska släppa dyngan går över mitt förstånd. Vad sysslar de annars så stilsäkra italienarna med?

Furyons moderna metal med drag av Shinedown, Disturbed, Nickelback och tribal tatueringar är allt annat än melodisk och tilltalande, det vill säga tvärt emot vad allt Frontiers står för! Ett furiöst harvande av fritidsgårdsmelodier och staplande av riff så dåliga att jag vill ha mina pengar tillbaka, vem ska egentligen köpa den här dyngan!?

Annons:

Den brittiska kritikerkåren, allt som oftast erkänt dumma i huvudet, verkar å andra sidan gå helt bananas över den här debuten så någon stackars krake i England kommer förmodligen sitta som jag och bara skaka sitt huvud i förtvivlan åt smeten som kommer ur högtalarna.

Hur jag än försöker och försöker kan jag inte komma på en enda positiv sak till att säga om ‘Gravitas’ än att sångaren Matt Mitchell i alla fall har en pipa med bra drag i. Synd att han bara inte har någon bra musik att nyttja den till.

Värst av allt, när jag tror att skivan och mitt lidande äntligen ska vara slut så dyker det upp två akustiska tolkningar av ‘Voodoo Me’ och ‘Souvenirs’ och speltiden utökas med drygt åtta minuter till av mitt liv. Jag knyter nävarna och vrålar, varje gång till min sambos förskräckelse, “VAAARFÖR?!”

Bästa låt: Stand Like Stone

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT