ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Inferi – Revenant

Det har varit en hel del tech-death för mig senaste tiden så det är väl lika bra att fortsätta när jag har ångan uppe? Från Rivers of Nihil till Augury och nu Inferi har det definitivt varit en barakad av hypade album inom genren efter varandra. Medan Augury gav ut en solid återkomst till scenen så gav Rivers of Nihil ut ett av årets bästa album. Frågan är vad Inferi har att erbjuda?

Jag kan börja med att vara ärlig, jag har alltid tyckt Inferi har varit lite överskattade och jag har inte förstått all hype om bandet. I mina öron har detta helt enkelt varit en mer teknisk version av The Black Dahlia Murder. Det kanske inte är så dåligt men eftersom jag inte heller varit ett direkt fan av The Black Dahlia Murder så har denna musiken helt enkelt inte funkat för mig. Inferi går en helt annan väg än t.ex. Beyond Creation och Obscura gör med sin tech-death, vilket i ärlighetens namn kan ses som ett bra val för de har därav ett lite mer eget sound som kan ses ha mer likheter med Arsis än de vanliga hushållsnamnen inom genren. Det är samtidigt här som “allt gick fel” för mig då jag lyssnar mycket hellre på just Beyond Creation än Arsis eller The Black Dahlia Murder. Här kommer det roliga dock vilket även fått mig att ändra uppfattning av Inferi. Förra årets The Black Dahlia Murder album var faktiskt en vändpunkt för mig, ett av årets bästa album, och fick mig att uppskatta Trevor Strnad och deras sätt att spela melo-death på. På grund av detta spenderade jag mycket tid med deras diskografi förra året och fick nya erfarenheter av bandet med nya öron. På samma sätt så klingar nu Inferis nya album Revenant betydligt bättre i min öron än förr. Jag kan nu klara av att lyssna och tycka om sången som jag bland annat hade så svårt för innan. Ju mer jag lyssnar på Revenant desto bättre blir det med, vilket visar albumets styrka samt hur min egen smak har ändrats med tiden. Vilket i ärlighetens namn händer de flesta, för en fem-sex år sedan bara klarade jag inte av att lyssna på black metal om det inte var väldigt symfoniskt eller melodiskt (t.ex. Dimmu Borgir) och jag var fortfarande ett stort fan av metalcore. Nu kan jag utan problem starta ett Darkthrone album och faktiskt uppskatta det varav jag nu ogillar det mesta inom metalcore, tiden förändrar helt enkelt min smak i musik.

Revenant är på många sätt ett ganska komplett album. De nio låtarna Inferi bjuder på är solida och går hårt på dig med sina riffs som gör att du ibland tappar hakan, de gör dessutom detta regelbundet under sina vältajmade tempo-växlingar från brutalitet till melodiöst tech-death vid behov. Jag är fortfarande inte helt såld i hela idén bakom soundet Inferi kör men för bara ett par år sedan hade jag sagt att detta är ett album ni borde skippa, nu tycker jag det är bra och kommer lyssna på detta flera gånger i år. Det är svårt att inte bli fångad av manglet Inferi bjuder på och jag är säker att bandets fans kommer säga detta är ett av årets bästa album. Vem vet jag kanske ändrar mig när året närmar sig sitt slut om det fortsätter växa på mig.

[yasr_overall_rating]

Artist: Inferi
Titel: Revenant
Genre: Technical Death Metal
Skivbolag: The Artisan Era
Speltid: 56:38
Releasedatum: 2018-04-21
Betyg: 3/5
Bästa låt: The Menacing Gaze

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER