ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Raging Fate – Gods Of Terror

Tycker du att Running Wild och Grave Digger har tacklat av på senare år eller har du bara en allmän fäbless för tysk hårdrock eller “teutonic metal” som det också kallas? Då ska du verkligen kolla upp Raging Fate, som släpper sitt förstlingsverk nu och där fans av tidigare nämnda band kommer att känna igen sig i soundet.

Projektet leds av Mattias Lövdal, som hanterade basen i Eternal Fear mellan åren 2004-2014. Efter avhoppet började han tillsammans med välrenommerade metalproducenten och trummisen Ronny Milianowicz snickra på det som skulle komma att bli “Gods Of Terror”. Ronny piskar trumskinnen och sologitarren spelas av Andreas Andersson. Sist men absolut inte minst så hanteras bas och sång av Mattias, vilket många kommer att bli överraskade av, men det kommer vi till senare.


Skivan börjar redan på öppningsspåret ’Gods Of Terror’ i ett rasande tempo. Kulsprutegitarrerna och de smattrande trummorna för tankarna till Running Wild när de bestämde sig för att anamma pirat-stilen. Trion fortsätter att slå hårt och snabbt på efterföljande låtarna ‘Evilization’ och ‘Tombstone’, där förstnämnda gör riff- och lyrikmässiga blinkningar åt Metallica (“Master of puppets/I devour your soul”) medan tempot sänks på ‘Shores In Flames’ och trion övergår till tunggung-riffande. Den är plattans längsta låt med sina sju minuter och tio sekunder och det hinner gå över två minuter innan sången tar vid. Kaxigt. I övrigt är det fullt ställ med plattan i mattan hela vägen med få andningspauser. Bra bett i gitarrerna, fyllig bas och snyggt ljudande trummor.

På alla av skivans tio spår är det Mattias Lövdal som sjunger och det kommer som tidigare nämnt lite av en överraskning för de som känner till Mattias Lövdal innan. På liknande manér som Rolf Kasparek och Dave Mustaine så ömsom morrar, ömsom väser han fram texterna om onda härskare, renande eld och förbannelser. Han lyckas även med att få till ett godkänt falsettjut på “Vampire”.  Bra attityd med hjärtat på rätta stället framför perfekt teknik och när det gäller metal av detta stuk så föredrar jag med många det förstnämnda. För visst hade mer kliniskt ren sång pajat tuffa nummer som ’Trapped In The Lie’ och ’A Bitter Man’s Fate’?

Så där har ni det; hårdrock utan pretentioner som kanske tråkar ut den som kräver mer av sin musik och önskar mer material som sticker ut. Men de som gillar hårdrock utan andra krav än att det ska låta bra bör verkligen ge “Gods Of Terror” en chans. Man mår som bäst med en allsidig kost. Även om man älskar maffiga potatisgratänger, så tränger kroppen din vanliga hederliga potäter också.

Sebastian Norling Rauhala

Band: Raging Fate
Titel: Gods Of Terror
Genre: Heavy metal
Skivbolag: Stormspell Records
Releasedatum: 2017-11-15
Betyg:


Bästa låt: Trapped In The Lie

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter