ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Egonaut – The Omega

Egonaut har verkligen förändrats som band på de två senaste plattorna. Huruvida man anser att det är positivt eller negativt, beror nog faktiskt på vilken musiksmak man har.

Personligen så tycker jag att bandets “Ghostifiering” varit enbart av godo. Egonaut gör det i mitt tycke mycket bättre än Ghost och har till skillnad från dem behållit lite stake i musiken. Detta är med andra ord inte sakral/ockult pop, utan det är faktiskt hårdrock! Sången är dessutom milsvidder trevligare att lyssna på. Nu får jag säkert tio skopor skit öst över mig, men jag gillar faktiskt inte Ghost speciellt mycket. Däremot så finner jag Egonaut´s musik mycket tilltalande.

På nya plattan “The Omega” har man tagit ett steg ytterligare i utvecklingen, som man började med på förra plattan och så länge man inte blir poppigare eller för sakrala, så är jag helt med på det! Fast fortfarande känns det inte riktigt som bandet har hittat sin nya stil, men de är klart närmare än de har varit förut. Det jag menar med det, är att materialet fortfarande spretar åt lite olika håll. Men när låtmaterialet överlag är så här passa starkt , så kan man ha en överseende attityd gentemot det.

Tycker man att Ghost är lite för mesiga, men gillar själva upplägget. Ja då bör man formligen älska Egonaut och deras nya platta “The Omega”.

[yasr_overall_rating]

Band: Egonaut
Titel: The Omega
Genre: Doom n´ roll
Skivbolag: Mighty Music
Speltid: 52:28
Releasedatum: 2017-11-03
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Alienati

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER