ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Revolution Saints – Light In The Dark

Här har vi då platta nummer två från ett av alla allstarprojekt som Frontiers plockar ihop med jämna mellanrum. Den två år gamla debuten var helt ok men jag kan villigt erkänna att jag inte lyssnat på den sedan den var nysläppt. Sedan dess har Deen Castronovo som de flesta nog känner till haft ett minst sagt trassligt privatliv så jag var en av alla de som var rätt säker på att det bara skulle stanna vid en platta. Nu verkar det vara utrett och han är tillbaka på allvar och levererar en riktigt bra sånginsats. Givetvis är även Jack Blades och Doug Aldrich med den här gången också. Soundmässigt skulle jag beskriva det som ett tyngre Journey korsat med Night Ranger vilket inte är så konstigt med tanke på vilka som är inblandade här.

De tre öppningsspåren är bra och håller mitt intresse uppe. Speciellt tredje låten ”Ride On” där Doug Aldrich levererar några riktigt bra solon. Tyvärr tappar jag intresset när låt fyra sätter igång. Ballader av den stilen som ”I Wouldn’t Change a Thing” är egentligen inte dåliga men får mig att tappa fokus på vad jag lyssnar på och börja tänka på annat som vad jag ska äta till lunch t.ex. Tack och lov kommer ”Don’t Surrender” som nästa låt. En av plattans bästa låtar och kanske den av låtarna som det låter mest Journey om. Även nästa ballad ”Can’t Run Away from Love” är av karaktären totalt ointressant, det finns mängder med bra ballader men dessa tillhör inte den kategorin, men återigen kommer en riktigt bra låt direkt efter och räddar upp det hela. I det här fallet en av skivans två bästa låtar ”Running on the Edge” som är en av låtarna som har mest Night Ranger vibbar. Faktum är att ”Another Chance” som följer därpå är den andra låten som jag tycker är bäst.


Skivan är bra, bättre än mycket annat i genren, så betyget blir en trea då den är just det. Bra. Om du tycker att Journey och Night Ranger är bra band så är detta en platta för dig.

Revolution Saints - Light In The Dark 3

Betyg: 3/5
Band: Revolution Saints
Titel: Light in the Dark
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2017-10-13
Bästa låtar: Running on the Edge och Another Chance

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter