NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Revolution Saints – Light In The Dark

11 Shares

Här har vi då platta nummer två från ett av alla allstarprojekt som Frontiers plockar ihop med jämna mellanrum. Den två år gamla debuten var helt ok men jag kan villigt erkänna att jag inte lyssnat på den sedan den var nysläppt. Sedan dess har Deen Castronovo som de flesta nog känner till haft ett minst sagt trassligt privatliv så jag var en av alla de som var rätt säker på att det bara skulle stanna vid en platta. Nu verkar det vara utrett och han är tillbaka på allvar och levererar en riktigt bra sånginsats. Givetvis är även Jack Blades och Doug Aldrich med den här gången också. Soundmässigt skulle jag beskriva det som ett tyngre Journey korsat med Night Ranger vilket inte är så konstigt med tanke på vilka som är inblandade här.

De tre öppningsspåren är bra och håller mitt intresse uppe. Speciellt tredje låten ”Ride On” där Doug Aldrich levererar några riktigt bra solon. Tyvärr tappar jag intresset när låt fyra sätter igång. Ballader av den stilen som ”I Wouldn’t Change a Thing” är egentligen inte dåliga men får mig att tappa fokus på vad jag lyssnar på och börja tänka på annat som vad jag ska äta till lunch t.ex. Tack och lov kommer ”Don’t Surrender” som nästa låt. En av plattans bästa låtar och kanske den av låtarna som det låter mest Journey om. Även nästa ballad ”Can’t Run Away from Love” är av karaktären totalt ointressant, det finns mängder med bra ballader men dessa tillhör inte den kategorin, men återigen kommer en riktigt bra låt direkt efter och räddar upp det hela. I det här fallet en av skivans två bästa låtar ”Running on the Edge” som är en av låtarna som har mest Night Ranger vibbar. Faktum är att ”Another Chance” som följer därpå är den andra låten som jag tycker är bäst.

Skivan är bra, bättre än mycket annat i genren, så betyget blir en trea då den är just det. Bra. Om du tycker att Journey och Night Ranger är bra band så är detta en platta för dig.Revolution Saints - Light In The Dark 1

Betyg: 3/5
Band: Revolution Saints
Titel: Light in the Dark
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2017-10-13
Bästa låtar: Running on the Edge och Another Chance

11 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!