ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Santa Cruz – Bad Blood Rising

Två år tog det innan Santa Cruz släpper uppföljaren till deras självbetitlade, andra album. ”Bad Blood Rising” är inspelad av bandet själva på berömda Finnvox Studios i Helsingfors under ett par hektiska månader och resultatet? En helt ny sida av Santa Cruz.

Har man sett bandet live, eller lyssnat på deras musik för den delen, så vet man vilken typ av band vi pratar om. Ett sådant som levererar en energisk spelning kväll efter kväll, som turnerar stenhård och länge. Så som man ska göra om man vill komma någonstans i dagens musiksamhälle.


Resultatet av detta intensiva turnerande anser jag speglas tydligt i bandets senaste och tredje alster. En skiva som visar att Santa Cruz kan mycket mer än bara tuffa och tunga gitarriff och katchiga melodier. De visar att de bryr sig om vad som händer i världen, att de har mognat och vågar tänja gränserna för vad deras musik innebär.

Med inledande ”Young Blood Rising” lyfter skivan ordentligt, ett öppningsspår med attityd som lägger ribban högt. Det är också den låt som påminner mest om bandets tidigare släpp. ”River Phoenix” var första singeln vi fick höra från denna skiva, redan här nosar man på den utveckling jag tidigare nämnt med denna skiva. Att bandet vågar dra ner tempot med inte mindre än tre låtar må anses ganska vågat för ett relativt nytt band, det hela visar dock att de tagit ett stort kliv åt rätt håll. ”Drag Me Out Of The Darkness”, ”Breathe” och ”Get Me Out Of California” är nämligen några av de bästa spåren på denna skiva. De visar på sårbarhet och var och en tar med oss på en mindre resa på sitt eget lilla sätt.

Sen finns ju också andra halvan av skivan med låtar som ”Voice Of The New Generation” och ”Pure Fucking Adrenaline” som fungerar som en riktig käftsmäll och liksom ställer skåpet där det ska stå.

”Bad Blood Rising” kommer till den vana Santa Cruz-fanen verka misstänksam till en början men jag tror att efter ett par lyssningar kommer man definitivt känna igen sig i musiken och verkligen uppskatta bandets nya musikriktning. Den är trots allt mer true!

Santa Cruz – Bad Blood Rising

Band: Santa Cruz
Titel: Bad Blood Rising
Genre: Glamrock/Hårdrock
Skivbolag: Sakura Records
Releasedatum: 2017-10-06
Bästa låt: Breathe, Back From The Dead, Get Me Out Of California
Betyg:

Santa Cruz - Bad Blood Rising 3

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link