NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Orden Ogan – Gunmen

13 Shares

Som nybliven skribent på Rocknytt blev jag väldigt förvånad över att ingen av mina kollegor har recenserat denna skiva så det behövdes åtgärdas även om det är nästan två månader sedan den släpptes nu.

Tyska bandet Orden Ogan är ett band som förmodligen flugit under radarn för väldigt många trots att de släppte sin debutplatta redan för 13 år sedan. Med ”Gunmen” verkar det dock ha blivit ändring på det då den tagit sig lång upp på diverse topplistor. I början av karriären spelade de folk metal vilken mer och mer har utvecklats till power metal med folkinslag. Man kan beskriva dem som ett Blind Guardian med lite mer folkinslag än vad de har. De använder sig av samma uppbyggnad av lager med körer men Orden Ogan är mer riffbetonat. Sångaren och gitarristen Seeb Levermann har dessutom en röst som påminner en hel del om Hansi Kürsch.

Samtliga låtar på skivan kretsar kring ett slags dystopiskt vilda västerntema. Ett tema gott som något annat och det enda negativa man kan säga är att de gott kunde ha haft lite mer vilda västern influenser i musiken men det är också det enda jag har att anmärka på på skivan. ”Fields of Sorrow” kan mycket väl vara den bästa låt de har släppt hittills. En låt som sticker ut lite extra är ”Come with Me to the Other Side” där Liv Kristine gästsjunger. Apropå riffbaserat så är ”Vampire in Ghost Town” en låt som skulle platsa på valfri skiva med Running Wild.Det här är en skiva som kommer att ligga högt upp på många listor när skivåret 2017 summeras och det med all rätta. Gunmen är utan tvekan en av årets bästa skivor.

Orden Ogan - Gunmen 1

Betyg: 4/5
Band: Orden Ogan
Titel: Gunmen
Genre: Power metal med folkinslag
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 2017-07-07
Bästa låt: Fields of Sorrow

13 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!