ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dragonforce – Reaching Into Infinity

Dragonforce Reaching Into Infinity
Jag har tidigare tänkt att nu ska jag lyssna på Dragonforce. Det har nästan alltid slutat med att jag stängt av eftersom det verkar gå ut på att det hela tiden ska spelas så snabbt som möjligt och med det så blir låtarna lidande. För någonstans bakom denna fasad av gitarrer som kört i 300 knyck så har det funnits något som hade kunnat bli riktigt bra om man hållit tillbaka en aning. Därför blir jag förvånad när nya plattan “Reaching Into Infinity” visar sig vara en platta som innehåller en hel del starka låtar och inte alls den där attityden att “nu ska vi minsann visa att vi kan spela ännu fortare denna gång”.

Titelspåret och tillika öppningsspåret är en instrumental historia där jag som vanligt blir skeptisk. För är det något jag aldrig förstått så är det dessa instrumentala öppningsspår. Därför blir jag närmast knockad när bandet direkt efter detta intro fläskar på med “Ashes Of The Dawn” som jag med lätthet kan säga är en av 2017 års absolut bästa låtar. Denna höjd nås inte mer på plattan men det finns likväl riktigt bra låtar som “Curse Of Darkness”, “Midnight Madness” och “War!”.

Maratonlåten “The Edge Of The World” som klockar in på över elva minuter är en parentes som åtminstone jag kunnat klara mig utan och avslutande “Our Final Stand” går inte heller till historien som någon av de bästa låtar jag hört. Däremot kan jag konstatera att när Dragonforce väljer att fokusera mer på låtar än att spela fort så blir det riktigt bra. Det här skulle jag kunna tänka mig att se live i sin helhet.

Dragonforce – Reaching Into Infinity

[yasr_overall_rating]

Artist: Dragonforce
Titel: Reaching Into Infinity
Genre: Power Metal
Skivbolag: Ear Music
Releasedatum: 2017-05-19
Betyg: 3/5
Bästa låt: Ashes Of The Dawn

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER