Heaven Shall Burn – Wanderer

heaven shall burn wanderer

Jag måste erkänna att min relation till bandet innan jag hörde denna platta var närmast noll. Jag kände till bandnamnet och ungefär vilken typ av musik som de gjorde, men mer än så var det inte! Så med andra ord, så börjar min bekantskap och min skärskådning av bandet här och nu.

Tyskarna startade ju redan 1996 och släppte sin första platta år 2000. Nya släppet ”Wanderer” är deras åttonde studioalbum, så jag har hela 7st plattor som jag känner mig manad att ”plöja igenom” så fort som tillfälle ges. Det verkar förövrigt fortfarande gå typ 13 band på ett dussin inom genren ”Melodiös death metal”, så det är verkligen inte lätt att sticka ut och urskilja sig från den stora massan. Men jag tycker att HEAVEN SHALL BURN faktiskt lyckas dra ifrån många av sina konkurrenter och de är definitivt med i tätklungan och drar.

De har ju egentligen ingen ”egen” stil, men de har definitivt förmågan att skriva låtar som rör sig framåt och de har faktiskt en ordentlig melodi i allt sitt mangel. När dessutom produktionen sitter som smäck, så är det inte direkt svårt att ge båda tummarna upp!

Betyget står och väger mellan tre och fyra. Men låtarna mitt på skivan: ”Prey To God” och ”Agent Orange” får vågskålen att väga över till det högre poängen. Snacka om riktiga fullträffar! Båda har definitivt chansen att hamna på topp 10-listan, när det gäller årets bästa låtar.

Beställ albumet på Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=Heaven+Shall+Burn+wanderer

Heaven Shall Burn – Wanderer

Band: Heaven Shall Burn
Titel: Wanderer
Genre: Melodiös Death Metal
Skivbolag: Century Media Records
Speltid: 58:50
Releasedatum: 2016-09-16
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Prey To God

Relaterat:

Heaven Shall Burn kommer till Sverige nästa år
2017-09-11 – Effie Trikili


Ämnen

heaven shall burn

CHEFREDAKTÖR

ANNONSANSVARIG

WEBB/SOCIALA MEDIER

Rocken är inte död!

Är du sugen på ny musik?
Här hör du de bästa rocklåtarna just nu!
Listan uppdateras varje fredag.

12 Shares
Share12
Tweet
Buffer
X