www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Heaven Shall Burn – Wanderer

heaven shall burn wanderer

Jag måste erkänna att min relation till bandet innan jag hörde denna platta var närmast noll. Jag kände till bandnamnet och ungefär vilken typ av musik som de gjorde, men mer än så var det inte! Så med andra ord, så börjar min bekantskap och min skärskådning av bandet här och nu.

Tyskarna startade ju redan 1996 och släppte sin första platta år 2000. Nya släppet ”Wanderer” är deras åttonde studioalbum, så jag har hela 7st plattor som jag känner mig manad att ”plöja igenom” så fort som tillfälle ges. Det verkar förövrigt fortfarande gå typ 13 band på ett dussin inom genren ”Melodiös death metal”, så det är verkligen inte lätt att sticka ut och urskilja sig från den stora massan. Men jag tycker att HEAVEN SHALL BURN faktiskt lyckas dra ifrån många av sina konkurrenter och de är definitivt med i tätklungan och drar.



De har ju egentligen ingen ”egen” stil, men de har definitivt förmågan att skriva låtar som rör sig framåt och de har faktiskt en ordentlig melodi i allt sitt mangel. När dessutom produktionen sitter som smäck, så är det inte direkt svårt att ge båda tummarna upp!

Läs även:  Dimmu Borgir - Eonian

Betyget står och väger mellan tre och fyra. Men låtarna mitt på skivan: ”Prey To God” och ”Agent Orange” får vågskålen att väga över till det högre poängen. Snacka om riktiga fullträffar! Båda har definitivt chansen att hamna på topp 10-listan, när det gäller årets bästa låtar.

Beställ albumet på Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=Heaven+Shall+Burn+wanderer

Heaven Shall Burn – Wanderer

Band: Heaven Shall Burn
Titel: Wanderer
Genre: Melodiös Death Metal
Skivbolag: Century Media Records
Speltid: 58:50
Releasedatum: 2016-09-16
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Prey To God


ÄMNEN

heaven shall burn

12 Shares

Relaterade artiklar

Integritetsinställningscenter

Obligatoriska

Används för att förbättra säkerheten och sidans prestanda.

f5_cspm,PHPSESSID,CookieConsent

Annonser

Statistik för våra annonser.

advanced_ads_page_impressions,advanced_ads_pro_visitor_referrer,pcs/activeview,impression.php/#

Analys

Används för att generera statistik om hur hur våra besökare använder hemsidan. T.ex antal besök, tid för varje besök och vilka sidor man besökt.

_ga,d,_gid,_gat,@@History/@@scroll|#

Media

Spotify och YouTube samlar information.

sp_ab,sp_landing,sp_t,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,GPS

Kontaktuppgifter

Inga uppgifter sparas

Inga uppgifter sparas