ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Zakk Wylde – Book Of Shadows II

zakk wylde book of shadows II 250

Det råder ingen som helst tvekan om att Zakk Wylde är en enormt duktig låtskrivare och gitarrist. Jag gillar det mesta karln har slängt ifrån sig, då hans musikaliska karriär har varit väldigt stabil, även om den har haft sina toppar och dalar emellanåt. Visserligen kan det ibland bli lite för mycket doser av gitarronani, både i studion och på scenen. Det är heller inget undantag på denna efterlängtade uppföljare till hans solodebut. Men här tillför det mer än vad det stör.

När det diskuteras Zakk Wyldes absoluta topp av hans meritlista är det oftast hans arbete med Ozzy Osbourne och albumet ”The Blessed Hellride” (2003) med hans band Black Label Society som kommer på tal. Men vad som dock brukar glömmas bort är hans soloalbum ”The Book Of Shadows” (1996). Ett album där han svävade iväg musikaliskt och testade på att lira folkrock i stället för heavy metal. Det är inte hans absolut bästa verk, men utan tvekan hans mest intressantaste. Så det var med höga förväntningar som jag började lyssna på uppföljaren ”The Book Of Shadows II”.


Bara några takter in på skivans första spår ”Autumn Changes” verkade det som att detta skulle bli en värdig uppföljare. Tretton låtar senare kan jag konstatera att så är fallet. Han har fortsatt med folkrock till denna uppföljare och det låter faktiskt bra, stilen passar honom, mer än vad man kan tro. Sången är det som har fått mest utrymme, och kanske även det man lägger mest märke till, herre jäklar vilken pipa Zakk Wylde har. Självklart finns det också ett skickligt gitarrspelande, odistat och inte lika påtagligt som det brukar vara i Black Label Society. Om du anser att Zakk Wylde är som allra bäst när han sjunger ballader eller spelar unplugged så kommer du att gilla detta album.

Dock är ”Book Of Shadows II” inte så varierad som den hade kunnat vara. Den hade kunnat innehålla mer instrument, exempelvis munspel, som vi kan höra på dess föregångare, och gärna lite mer klaviatur hade önskats från min sida.

Zakk Wylde borde testa dessa musikaliska utsvävningar lite mer oftare. Då han faktiskt behärskar att skriva annan musik utöver heavy metal. Så jag vill rekommendera dig att ge detta album en redig chans. Det låter faktiskt bra.

Band: Zakk Wylde
Titel: Book Of Shadows II
Genre: Folkrock/Sydstatsrock
Skivbolag: Spinefarm Records
Releasedatum: 2016-04-08
Betyg 3/5
Bästa låt: Sleeping Dogs

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT