ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Agonizer – Visions Of The Blind

38 Shares

agonizer visions of the blind250

Finland gjorde ordentliga avtryck i hårdrocksvärlden under många år på slutet av 90-talet och under största delen av 2000-talet. Banden stod som spön i backen och de flesta var av godkänd kvalité, men något hände och likt detta band så försvann de spårlöst. Nu verkar det äntligen som näring tillförts till de finska metalrötterna och detta band kan mycket väl ses som den första blomningen.

Det tog närmare nio år mellan debuten Birth/The End till denna uppföljare och det kändes som titeln på debuten skulle komma att summera bandets korta historia bra. När ett Guiness rekord sattes på releasefesten med att spela 1400 meter under havsytan i en gruva så måste man nästan se detta uppvaknande som ett mirakel.


Tretton låtar av tydligt skarp och kliniskt välproducerad metal som delvis är fylld av traditionsenligt finskt vemod där man framför allt sångmässigt kan skönja influenser från Sentenced, To/Die/For och Charon men musiken är med mer heavymetalattityd och progressiv framtoning.
Alla tretton låtar håller inte samma nivå, vilket få band klarar av idag, och en bantning med två spår och ett förpassande av Richard Marx covern “Hazard” till enbart b-sida på en singel hade kunnat gjort susen för helheten. Bortsett från det så är det här som väntat välspelat, melodierna och passagerna tränger igenom alla låtarna utan att bli för komplex eller långtråkig. Musikaliskt duktigt band med ett sinne för vad som är alldeles lagom.
Starka inledningen och första singeln “All Alone” är beskrivande för helheten, “Devil” och “Sliced” sticker ut på första halvan medan det finns ett gäng guldlåtar mot slutet. “A Lie” är bäst, tidigare släppta “Trooper” är också bland de bästa och avslutande åttaminuterslåten “Nothing Changed” är ett gripande slut på en generös stund av finsk metal med klass. När To/Die/For står för allt sämre albumresultat så bryter nu Agonizer trenden och visar kraft och glädje som kommer smitta av sig.
Välkomna tillbaka!

Band: Agonizer
Titel: Visions Of The Blind
Genre: Metal
Skivbolag: Häive Productions
Releasedatum: 2016-03-11
Betyg: 3/5
Bästa låt: A Lie

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter