ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Reckless Love – InVader

reckless love in vader250

Ett högst underhållande band med sällsynt trevlig, lättsam och trallvänlig feststämning över sin musik som faller många i smaken väl. Visst önskar vi att det skulle vara så även i fortsättningen, men redan på förra alstret “Spirit” och på den här plattan så har nya intryck och känslor av sämre sort framkallats.
“Spirit” tog revansch med tiden då skivan innehöll en genomgående väl dold kvalité men nu känns det snäppet värre och sammanfattningsvis är det svårt att bena ut känslorna. Recensionen och känslorna är i gungning och har ändrats några gånger. Aldrig har åsiktsvändningarna pågått så här länge och vem vet, om en vecka kanske intrycket är lite annorlunda. Kanske behöver man infinna sig i en speciell sinnesstämning för att till fullo kunna njuta av denna skiva.

Deras glättiga och pubertala sida tar allt mer plats och snart kan de mycket väl vara den barntillåtna versionen på Steel Panther fast utan deras riviga attityd i musiken. Skivan är lite svår att ta till sig på ett seriöst sätt och det känns för tillrättalagt och lättsmält.
Melodier i lika antal som finnar i pannan vid puberteten finns som vanligt, likaså otaliga möjligheter till allsång,. Låtarna är som sagt oerhört smittsamma och kladdar fast i minnet lika mycket som den rosa sockervadden jag associerar vissa låtar med.
Inga låtar skiner mer än andra utan det är en ganska jämn platta med några lite illavarslande utropstecken som t.ex. den överpoppiga 80-talaren “Child Of The Sun” som ger mig lite sockersöt pina colada känsla och det amatörstyltiga rappandet i versen på “Rock It” men det finns en hel del positivt också. Som bäst blir det i “Destiny”, ösiga “Let´s Get Cracking” och inledande och svängiga “We Are The Weekend”.
Konvolutet speglar och passar inte musiken, titeln (på grund av ett stort V) får mig tokigt och ovilligt nog att associera med Star Wars vilket känns än mer galet när jag nyss upplevt Karibienvibbar.

Reckless Love är i högsta grad fortfarande med i toppskiktet inom genrén och tveka inte en sekund på att se dem live. Men önskvärt är en återgång till lite tuffare tongångar eller ett totalt kliv ur “garderoben” istället för att harva i ingenmansland. De kan nog i alla fall nå en betydligt bredare publik med detta album.

Band: Reckless Love
Titel: InVader
Genre: Glamrock
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 2016-03-11
Betyg: 2/5
Bästa låt: Destiny

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER