ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bombus – Repeat Until Death

bombus repeat until death250

Denna kvartett från Göteborg kan inte ha haft det enkelt. Då de nämligen – förr eller senare – var tvungna att följa upp den briljanta föregångaren ”The Poet And The Parrot” (2013). Att följa upp en sådan lysande skiva, och försöka överträffa den, är nog en jobbig sits att befinna sig i. Framför allt då det endast är deras andra album, och att de kanske måste inse att deras påbörjade karriär inte kommer nå någon högre topp. Så när det kommer till kritan att följa upp ett sådant album är det nog bäst att inte göra samma sak igen för att försöka överträffa föregångaren. I stället bör de nog välja en ny inriktning. Och det är exakt vad som Bombus har gjort med deras tredje fullängdare. Men missuppfatta mig inte. Det vassa drivet, den punkiga attityden och stonerrocken blandat med inslag av tung heavy metal finns fortfarande kvar. De har bara valt att gå en annan väg med detta album. En väg som är en aning mer dynamisk och kreativ.

Även om de nämnda ingredienserna är intakta är denna skiva mer melodiös än sina två föregångare. Den är även en aning mer lättlyssnad då den innehåller mindre instrumentala partier. Till skillnad från föregångaren som hade spår som sträckte sig längre än sju minuter. På detta sätt har de båda sångarnas körsång fått mer utrymme än tidigare.


Mycket bra, minst sagt.

Lite så där extra unikt blir det när vi på albumet får höra låten ”I Call You Over (Hairy Teeth pt II)”, då låten är – hör och häpna – en ballad som även innefattar klaviatur. Bombus har minst sagt valt att gå en helt annan väg med detta album, i jämförelse med hur de lät 2010 när de släppte den självbetitlade debuten.

Många låtar kommer garanterat att bli livefavoriter framöver och som helhet sitter skivan som en adrenalinspruta rakt in i hjärtat. Men är albumet bättre än dess föregångare? Svårt att säga. Men varför ens jämföra dem? Man kan nämligen njuta i fulla drag av båda. Bombus har ännu en gång släppt ett mycket imponerande album.

Band: Bombus
Titel: Repeat Until Death
Genre: Heavy metal/Stonerrock/Punk
Skivbolag: Century Media Records
Releasedatum: 2016-02-26
Betyg: 4/5
Bästa låt: Rust

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter