ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Amoral – In Sequence

amoralinsequence250

I och med Amorals nya släpp ’In Sequence’ kan bandet ståta med två sångare: återvändande originalsångaren Niko Kalliojärvi samt bandets sångare sedan 2008, Ari Koivunen. Den sistnämnde vann föresten finska idol 2007 och för en del kommer han kanske alltid att vara mest känd för just det.

Musikmässigt ligger Amoral åt det progressiva hållet även om här finns inslag som bäst kan beskrivas som ren heavy metal. De flesta låtar är progressiva utan att bli för mycket. Bitvis låter det som om de improviserar fritt i studion. Det är en smaksak om man tycker om jaminslagen eller inte. För de som inte gör det kan jag säga att de är inte så många.


Koivunens röst låter yngre än vad han egentligen är och jämfört med den mörka growlen får sången sammantaget nästan lite av en beauty and the beast-känsla. Han har en ganska ljus röst utan rocksvärta. Vissa kanske rentav skulle kalla den vek. Oavsett så blir kontrasten oftast mycket bra. Hans sånginsats dominerar något plattan igenom och är extra lysande på de mer ”episka” spåren. I övrigt är det mer eller mindre vad man förväntar sig från ett hårdrocksband från vårt östra grannland beträffande melodiös tyngre musik. Kanske håller de inte riktigt samma höga klass som vissa andra band.
Det här är inte direkt dåligt men jag saknar lite gnistan många andra band har. Det låter lite väl tillrättalagt och lamt ibland även om albumet bjuder på både vacker och tyngre musik som säkert kommer tilltala många. Det mullrar på ganska bra också på några låtar. Dock är det lite för mycket av de progressiva ”jaminslagen” för min smak blandat med totalt intetsägande låtar som inte lyckas fånga mitt intresse. I sin helhet blir det en tvåa– bra när det faktiskt funkar fullt ut för bandet, sämre när de inte riktigt får till det. Albumet i sig är inget jag kommer att komma ihåg 2016 för. För det är helhetsintrycket alltför anonymt.

Band: Amoral
Titel: In Sequence
Genre: Progressiv Metal
Skivbolag: Imperial Casette
Releasedatum: 2016-02-05
Betyg: 2/5
Bästa låt: From The Beginning (The Note, Pt. 2)

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Jenny Persson

Jenny Persson

Skribent och korrektur
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter