ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ozone – Self Defence

ozoneselfdefence250

Namnet Mike Slamer får mig att gå igång direkt. Jag kan i samma stund skippa alla tvivel på om skivan kommer hålla måttet eller inte för det handlar alltid om kvalité när Mike är inblandad, både när det gäller som kompositör och producent. Svenske gitarristen och låtskrivaren Tommy Denander är minst lika delaktig som Mike i detta album och även om han aldrig orsakat glädjefnatt hos mig med sina låtar så fanns ingen anledning till oro när materialet skulle synas.
Att två av de största sångarna inom genren Steve Overland och Chris Ousey delar på de vokala insatserna på skivan bidrar till extra stjärnglans på detta av många efterlängtade och omtalade album.
Den klassiskt luftiga Slamer-produktionen finns här, den välljudande musikaliska Slamer-ådran likaså. Men det finns även och tyvärr en utfyllnad och identitetsförlust i flertalet låtar som gör mig förbryllad.

Inledande “Tiger By The Tail” inger hopp, efterföljande “Let The Good Will Out” är ett av skivans bästa samt tredje låt och första ballad “So Blind” är sammantaget en imponerande start, men i nästföljande tre spår dalar det aningen med lite väl simpla melodier, refränger och allmän attraktionskraft. “Smile Before You Lie” rycker tag igen medan “Lifetime” med sävligt tempo tämligen snabbt dödar den känslan även om den bitvis kan härledas till Journey. Men plötsligt händer det och skivans bästa låt uppenbarar sig i upptempodrivna “Practice What You Preach” med en mäktig refräng som får mig att tänka på hur bra denna skulle platsat på Chris Ouseys senaste sologiv som totalt sett är snäppet bättre än detta album. Denna låt är avgörande när sexan sätts i betyg. “Visionary Man” är okej och totalintrycket är detsamma – vilket kanske delvis kan härledas till förväntningar när man ser till namnen på dessa medverkande herrar.


Band: Ozone
Titel: Self Defence
Genre: AOR
Skivbolag: Escape
Releasedatum: 2015-09-25
Betyg: 6/10
Bästa låt: Practice What You Preach

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter