NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Lancer – Second Storm

68 Shares

lancersecondstorm250

Värmländska LANCER som med den självbetitalde debuten hjälpte till att skaka liv i en något insomnad genre, är nu här med album nummer två “Second Storm”. HELLOWEEN/IRON MAIDEN-influenserna är fortfarande tydliga, så LANCER frångår inte det vinnande receptet från debuten. De adderar däremot en liten gnutta progressiva element till den käcka, refrängstarka metalen de så väl framför.
Plattan har ju varit ute ganska länge vid det här laget och jag kan väl säga att jag hunnit lyssna in mig ordentligt, innan jag började hamra ner texten på dataskärmen. Kvalitetsskillnaden mellan första och den andra plattan är närmast av det marginella slaget, även om jag faktiskt håller “Second Storm” en aning närmare hjärtat. Skillnaden ligger främst i refrängerna, som överlag är en aning vassare än på debuten. Sedan så har vissa hårdare element smugit in sig i musiken och det tillsammans med en klart vassare ljudbild gör tillslut en avgörande “betygsskillnad” mellan de båda albumen. Jag upplever också att Isak Ekwalls sång förbättrats en hel del och den bjuder på både mer styrka och bredd numera.

LANCER återuppfinner inte hjulet med “Second Storm”, men likväl levererar de en väldigt stark heavy/power metalplatta och med de små förbättringar som de gör hela tiden, så är de snart redo att ta hela världen med storm!Band: Lancer
Titel: Second Storm
Genre: Power/Heavy metal
Skivbolag: Despotz Records
Speltid: 50:53
Releasedatum: 2015-04-08
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Behind The Walls

68 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!